het Saillant | Dutch Bloggies stoppen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SaillantLOGO Stichting #DutchBloggies vindt inderdaad dat bloggen zich heeft bewezen en dat het momentum is verschoven naar social media.

@JeroenMirck, jurylid bij de Dutch Bloggies verdedigt op de Twitters de opheffing van de Dutch Bloggies. Na tien jaar prijzen uitreiken voor de beste weblogs van Nederland stoppen de Dutch Bloggies ermee. Naar eigen zegge omdat het momentum is verschoven naar Twitter en andere social media. Dat laatste kan ik opzich beamen, we krijgen bij Sargasso immers steeds meer hits vanaf Twitter binnen. Sommigen mensen schijnen toch nog behoefte te hebben aan (burger)communicatie die de limiet van 140 karakters overstijgt?

Met het verdwijnen van de Dutch Bloggies verdwijnt een instituut in de Nederlandse blogosfeer. Want zo verguisd als dat ze bij vlagen waren, zo veel postjes zijn er door vriend en vijand gewijd aan het jaarlijkse evenement met duistere sponsoren en dito animeermeisjes. In 2006 mocht Sargasso cashen op dit jaarlijkse blogfeest met de prijzen voor beste collectieve weblog en beste weblog van Nederland. Het jaar daarop werd vanwege een omstreden jurylid voor velen een sof. De Dutch Bloggies waren altijd erg creatief in het bedenken van prijscategorieën: beste nieuwkomer, beste thema, beste link, beste BN-er… alleen de Salon Bloggies (foto) konden de Dutch Bloggies nog overtreffen in illustere prijscategorieën: klikken en scrollen. Maar dat is nu allemaal voorbij. Tijdens de bloggersborrel in januari 2011 kiezen de Dutch Bloggies de ‘blogger van het decennium’ en daarna kunnen we met z’n allen voorgoed overstappen op Hyves ..of valt er op bovenstaand saillant nog wat af te dingen?

Reacties (2)

#1 Maaike

Eh, mis ik wat in de stelling? ‘Stichting X vindt Y’ is niet heel erg prikkelend. Of bedoel je ‘Stichting #DutchBloggies heeft gelijk als ze stellen dat bloggen zich heeft bewezen en dat het momentum is verschoven naar social media.’?

In dat geval: oneens. Twitter is leuk voor het volgen van dingen die nu gebeuren (verkiezingsavond, brand bij de NS), maar verder wat aan de korte kant. De interessantste dingen op twitter zijn vaak linkjes naar blogartikelen. Op een blog dus. En Hyves is voor pubers.

  • Volgende discussie
#2 Marco Raaphorst

‘blogger van het decennium’

een huivering zal door het land gaan…

wie verzint zoiets?

  • Vorige discussie