1. 2

  Heb ook gestemd op onderwijs, ook omdat ik het door mij ingestuurde idee daar in verwerkt zag: zorgen voor een open platform van wetenschappelijke publicaties die vrij (en veel sneller) beschikbaar zijn, met een nieuw en open peer-review systeem.

 2. 4

  Beetje open deuren allemaal. Het zijn leuke ideeen, maar het geniale zit’m er bij de meeste niet in het idee zelf, maar in iedereen zo ver krijgen dat het uitgevoerd kan worden.

 3. 5

  O, ik heb er nog eentje: Zet de Sahara vol met zonnepanelen, pomp zeewater naar de installaties toe en splits het via electrolyse, en afhankelijk van de vraag kun je: a) zout en waterstof exporteren, of b) zout, electriciteit en drinkwater verkopen, of c) zout, electriciteit verkopen en de bodem irrigeren.

  Valt trouwens niet onaardig samen met mijn plannen, zoals uitgelegd in #3.

 4. 8

  Eens. Die hele regio, havens, ruimte, zon, trossen druiven, toeristen. Beiroet..Haaa

  Even die norse blik terzijde et voila.

  Alleen afschaffen ontwikkelingshulp even nuanceren KJ. Steun(tje in de rug), ook al is het een druppel op de plaat blijft nodig.

 5. 9

  Nog een leuke. Stoppen met het op hun wenken bedienen van regimes die het internet willen censureren. Heeft Google helemaal geen grote pot geld voor nodig en is net zo effectief.

 6. 10

  Ach…jammer, ik had ook wel willen meedoen met dit idee: laat er ’s wat samenhang in de Nederlandse politiek, het beleid en de uitvoer komen. Al die rapporten (denk aan Pechtold) van de overheid, maar ook van ál die anderen die ‘zichzelf respecteren’ (SP en CNV Onderwijs over werkdruk in het onderwijs) etc. etc. Er wordt zoveel geroepen, maar er gebeurt zo ontzettend weinig.

  En ondertussen wordt Nederland het achterlijke kleine broertje van de EU (in aantal lesuren per dag staat het Nederlands onderwijs bovenaan, maar blijkbaar wordt er in dat aantal uren niet veel geleerd: qua ‘niveau’ zakt Nl. langzaam maar zeker naar de onderste plaats. Treurig!).

 7. 11

  Heleen, nixxx? http://www.pvda.nl/resultaten

  Laten we die Rat Verhagen en Donnert maar in de gaten houden. Straks gaan jullie (VVD) gewoon weer met ze samen. Rat volgt JP zelfs op als ie eerder naar Europa gaat bijvoobeeld. Donnert, is natuurlijk absoluut niet sociaal. Maar een kruidenier uit vroeg jaren ’60. Zie het Christelijke ook niet in het beleid van CDA en CU: ons voorliegen? nu ineens wel in Afganistan blijven? Heb je de Youp gelezen, heb ik die ook bij jullie gepost?

  Wel Aganistan (en bij G20 gekocht wat belangrijker lijkt als principes); extra graties initiatief van Rat vorige week woensdagochtend op BNR. Vast niet toevallig overigens.

  Succes met je nieuwe regeringsmaat!