1. 2

  Simpel toch ? Stel gewoon een opleidings-criterium in voor wel-of-niet weg te sturen vluchtelingen/asielzoekers. Doen ze in de VS tenslotte ook bij immigratie.

 2. 4

  @Carlos; Nee. Dat heet een stroman. Ik zeg niet dat er geen verschil is, en ik zeg niet ‘eigenlijk’ dat je dood mag als je dom bent; wat hier gebeurd is, is dat een uitgeprocedeerde asielzoeker (je weet wel, de mensen die doorgaans teruggestuurd worden omdat het veilig is) niet terug naar huis hoeft en daarmee halverwege de procedure ‘eigenlijk’ een soort immigrant is geworden.

  Het slechte hiervan is het aanmodderen en gedogen. Daarom stel ik voor dat we dat officieel maken, afhankelijk van getoonde inzet. Het (bijna) halen van een VWO diploma vind ik daar een mooi voorbeeld van.

 3. 5

  @3 Zijn er niet veel immigranten onder de vluchtelingen? En is het dan niet duidelijker om snel duidelijk te maken of ze ene kans maken op een verblijfsvergunning. En vooral procedure op procedure stapelen, en iedere keer hoop en wanhoop. Iets van binnen drie maanden uitsluitsel of je mag blijven, en anders exit. Duidelijk voor de immigranten, echte vluchtelingen, de PvdA aanhang en PVV’ers.

 4. 6

  Daar gaat het nu niet om, het gaat om het gezuig en getrek van de PVV om toch maar zoveel mogelijk mensen terug te sturen. Het mensenquotum. Alsof Nederland daar iets mee opschiet?