Het globale beurssentiment | Update februari 2010

Hier weer de driemaandelijkse update over het globale beurssentiment. Met behulp van de inbreng van vast reaguurder MP hebben we de gegevens geactualiseerd voor 85 beurzen voor alle tussenliggende weken. De koersen lijken even een soort plateau bereikt te hebben. Misschien een aardige weergave van de onzekerheid over het al dan niet echt op gang komen van het herstel van de economie.

 1. 1

  Hoe is dat nou om voor een keer geen hockeystick-grafiek te posten?

  Moet toch goed voelen om eens niet met cijfers te hoeven goochelen.

 2. 3

  Ah, is er weer zo’n hol vat bijgekomen?

  Klimaathoaxen is tegenwoordig een soort van aluhoedjes-ding geworden.

  Elke “fout” die gevonden wordt is een grote fout, en als dat door onafhankelijk onderzoek wordt ontkracht, dan is het: “ja maar, het waren wetenschappers, dus die zijn biased want die houden elkaar de hand boven het hoofd”.

  En ook gij Steeph! Openbaar jouw geheime agenda eens! Wat heb jij te winnen?

 3. 4

  “Misschien een aardige weergave van de onzekerheid over het al dan niet echt op gaan herstellen van de economie.”

  Ik weet het wel zeker: economie groeit wel weer maar de werkloosheid blijft stijgen. En ondertussen bestaat er nog steeds de angst voor inflatie en een sterke devaluatie van Euro en Dollar. Ik zou het niet weten en blijkbaar geeft “de markt” ook een keer toe dat er geen peil op te trekken is.

  @2 Nu ben ik wel benieuwd: wat zijn die andere dan?

 4. 5

  Tja, beurssentimenten *snik*

  Sommige doemdenkers vrezen dat de koersdalingen van deze week het begin zijn van een nieuwe reeks zwarte maandagen. Anderen denken niet dat Europa, laat staan Zuid-Europa, de wereld in een nieuwe crisis kan storten omdat daarvoor het zwaartepunt van de globale economie te veel naar Azië verschoven…

  Dweilen met de kraan dicht: Griekenland, Ierland en mogelijk binnenkort Spanje, Portugal, Letland en Italië…euro dreigt instabiel te worden:

  http://www.volkskrant.nl/economie/article1346395.ece/Euro_dreigt_instabiele_munt_te_worden

 5. 7

  Interessante grafiek. Van 1500 naar 700 en dan weer bijna 50% van het verlies omhoog. Zou bijna nog in Elliott Waves gaan geloven. Wat is de eenheid van y-as? Dollars?

 6. 12

  een simpel lijntje trekken zie ik je nog wel doen MP.. lekker een beetje kliederen met je tekendoos.. maar ik begrijp dat je ook nog de koffie heb verzorgd? haha!