Het geheim van de holenuil

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Holenuil Het wetenschappelijke e-zine NewScientist.com werkt sinds een paar weken met een betaal- en registratiesysteem. Vroeger was het nog een interessante bron voor populair wetenschappelijk nieuws, maar nu wordt de lezer afgescheept met een teaser en moet betalen om het hele verhaal te lezen.

Zo lees ik er vanochtend over de (konijn-) of holenuil in Amerika die plakken gedroogde koeienstront en platgereden padden rondom zijn hol verzamelt. Burrowing owls collect stuff – seemingly any old stuff, from bits of foil and pieces of plastic to lengths of partly chewed centipede and squashed toads carefully scraped off the road. And then there’s the dung… (NewScientist)

Net nu mijn interesse is gewekt voor iets wat ik me een halve minuut daarvoor nog niet afvroeg loop ik stuk op het betaal en registratiesysteem. ‘Voor niets gaat de zon op’ , jaja… maar deze gang van zaken is wel uitermate frustrerend! En het is nog maar de vraag of de wetenschap met dit commerci

Reacties (5)

#1 nove

“Wetenschappelijke” ontwikkelingen zijn ook niet bedoeld voor armoezaaiers maar voor rijkaards in gladde V12 bolides, spacejets, beursgoeroes met titaniumgolfsticks (incl. digitale spionagecamera) en voor die paar sloebers met een stel harde handen en doorgeladen machinegeweren die met volgepakte geldkoffers in gepantserde limousines door arabische woestijnen rondscheuren, met een uplink naar hun ruimtesatellieten.

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Als ik het beestje zo bekijk lijkt mij de holenuil uitermate vatbaar voor recrutatie door Al-Qaeda. Sociaal uitgekotst, levend in holen, met slechts stukken stront als eigen bezit… vindt je het gek dat ze radicaliseren?!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Dooddoener

Inderdaat nove, het moet allemaal opbrengen.
Een ruimtekijker die daar zomaar wat in de onmetelijke ruimte staat te kijken (de Hubble)…Dat brengt ook niets op, afvoeren die handel.
Heel jammer allemaal.
Ook gevaarlijk die achterliggende gedachtengang.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 nove

@Dooddoener: De Hubble is vergelijkbaar met het tendentieuze economiseren en semi-politiseren van het ‘gevaarlijke staatsondermijnende’ vergrijzingsverwijt, de gevreesde bevolkingsexplosie in Europa van ziek en dus onbekwaam waaraan het bestaan, het nut, de noodzaak en het functioneren wordt afgemeten door de bezittende klasse. De Hubble is een brok prachtige techniek en wordt hersendood verklaard omdat men er de opportuniteit niet langer van inziet en dus de stekker uithaalt. De Hubble heeft zijn langste tijd gehad zegt men, het wachten is nu op de slachting van onze bejaarden, zieken en gehandicapten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Carlos

..en de holenuilen.

  • Vorige discussie