1. 1

  Gaat dat veel effect hebben? Als je Venezuela een dictatuur vindt en er niets van moet hebben, ga je er toch al niet naar toe (om de dictatuur nog wat te steunen)? Zo ga ik ook niet naar Rusland, de VS, China of Vietnam op vakantie (er staan nog meer landen op het lijstje). Logisch toch?

 2. 3

  Heel Nederland valt over de Fransen heen als die weer eens wat roepen over het Nederlandse drugbeleid maar volgens mij is er om die reden nog nooit een Fransman het land uitgezet.

  Als een geflipte Imam roept dat Nederlanders slechte honden zijn en bestreden moeten worden tot er een islamitische staat der Nederlanden is gesticht staan hele volksstammen verontwaardigd te roepen waarom die man niet het land nog niet is uitgegooid. “Je past je maar aan aan onze samenleving of ga maar terug naar je moederland” wordt om het hardst geroepen en niet alleen in een extreem imam geval, volgens mij niet zover verwijderd van wat Chavez hier weer brult. Persona non grata in de meest letterlijke zin.

 3. 4

  @1. Bismarck,

  Je schrijft: ‘ Zo ga ik ook niet naar Rusland, de VS, China of Vietnam op vakantie (er staan nog meer landen op het lijstje). Logisch toch? ‘

  Ik vind het vreemd dat mensen zichzelf grenzen opwerpen om ergens niet heen te gaan vanwege het politieke klimaat dat in een land aanwezig is. Juist het bezoek van landen waar men krtisch tegenaan kijkt maakt een bezoek des te intressanter. Het is per definitie een persoonlijke verrijking in je leven daar ergens heen te gaan waar iemand nog niet geweest is.

 4. 5

  [img]https://sargasso.nl/wp-content/uploads/2007/07/chavez-conf-bests-04.jpg[/img]

  Mira mira… hay Carlos el blogista capitalista sargasista se disfruta a un resort extraordinaire en nuestra Isla Margarita. Soldados arrestamos este amigo de Bush, este cucaracha digital !!

 5. 6

  @4: Dat klinkt heel leuk, maar als je bezoek betekent dat je het plaatselijke regime (economisch) steunt, doe ik dat liever niet. Er zijn nog genoeg landen/streken over waar ik nog niet ben geweest (en zelfs waar ik wel al eens ben geweest), die ook interessant en een persoonlijke verrijking zijn.

 6. 10

  Ach ja, wat ik al veel eerder riep op dit forum blijkt steeds weer bevestigd te worden. Chavez is een ordinaire dictator die handig gebruikt maakt van anti-Amerikaanse sentimenten enerzijds en het langzaam inperken van vrijheden anderzijds om geruisloos de Mugabe van Latijns-Amerika te worden.

  Extreem-linkse leiders, extreem-rechtse junta’s. Wanneer verzinnen ze eens wat nieuws in Zuid-Amerika….