GroenLinks: Meer controle nodig op olieboringen Noordzee

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

GroenLinks: Meer controle nodig op olieboringen Noordzee

Woensdag sprak de Tweede Kamer met demissionair premier Balkenende over de EU-top, die op donderdag 17 juni in Brussel wordt gehouden. Op aandringen van GroenLinks heeft Balkenende toegezegd zich in te zetten voor het aanscherpen van de normen van en controles op olieboringen op de Noordzee.

lees verder

Reacties (4)

#1 Joost

Pleit GroenLinks hier nou voor het sluiten van het voetenbad omdat er iemand in het 50-meterbad is verdronken?

  • Volgende discussie
#2 Jonas

Balkenende kan zich zeer sterk maken voor de belangen van de verontruste burger wat betreft milieuschade die oliemaatschappijen aanbrengen. Hij weet als geen ander hoe hij met verschillde trucs en tactieken de oliebaronnen hun aandacht verlegt en zich overgeven aan meer milieubewuste maatregelen, vaak verder dan de opgelegde wetgeving hun daartoe verplicht. Jammer dat we deze eerbiedwaardige man gaan missen en inruilen voor een marionet van het bedrijfsleven, en op het internationale schaakveld niet meer dan een pion is in het spel om de Nederlandse belangen. Jammer, oh mijn arm volk!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Erik

Strengere regels of meer kontrole op de naleving ervan kan nooit kwaad. Evengoed zijn de bestaande regels en het bestaande toezicht in de Noordzeelanden wel zo dat BP zoiets hier nooit had laten gebeuren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Het probleem met de oproep is natuurlijk dat volstrekt onduidelijk is of de regels hier ontoereikend zijn. Daarnaast zijn de omstandigheden in de Noordzee totaal niet te vergelijken met die in de Golf van Mexico. Tientallen meters diep tov anderhalve kilometer.

  • Vorige discussie