GroenLinks: Dibi: het integratiedebat is ‘zeau 2001’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

GroenLinks: Dibi: het integratiedebat is ‘zeau 2001’

Het integratiedebat is een bodemloze put. Het debat over de multi-culturele samenleving leek aan het begin van deze eeuw nog veelbelovend. Maar wat eens een verademing leek, is omgeslagen in een diepe verzuchting. Dat debat gaat niet over de kansen van een nieuwe generatie Nederlanders, maar over apocalyptische angstbeelden van politici die in steeds hardere bewoordingen over elkaar heen buitelen om de gunst van de kiezer. Het wordt tijd voor een nieuwe fase in het integratiebdebat. Dat zegt Tofik Dibi in het pamflet samen met acht andere Nederlanders. Hun constatering: het integratiedebat van nu “zeau 2001”.

Lees hier het manifest

Reacties (6)

#1 marieke willekens

Tofik Dibi, geweldig politicus, gevoelig, intelligent, origineel.
Haal ze naar de media de marokkanen en turken die studeren, iets te zeggen hebben , succesvol zijn. EEN VERADEMING, OPLUCHTING, OM VAN TE GENIETEN.

  • Volgende discussie
#2 Patty Strik

Een duidelijk verhaal gisteren bij P&W en een prachtig initiatief. Complimenten voor Tofik Dibi! Ik heb mijn handtekening al gezet en ga in mijn omgeving ‘reclame’ ervoor maken.
Vandaag kreeg ik ook het ‘Handvest voor Compassie’ (zie op Google) onder ogen. Nog zo’n goed initiatief op zoek naar een menselijker samenleving. Vertrouwen in plaats van angst, daar komt het toch op aan!?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Martijn

Hallelujah, zij het dat constateren dat het integratiedebat ‘zo 2001’ is, weer erg 2004 is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 HPax

De boodschap die ?Tijd voor een nieuwe fase in integratiedebat? verkondigt, laat zich gemakkelijk als een lichtzinnige afdoen. De toon is optimistisch, er is een flirt met de liberale Bolkestein, over de bittere werkelijkheid wordt als over dun ijs heen gelopen. Heel snel. Maar dan lees je dit:

?de volgende fase zijn wij vrij om de hoofddoek af te slingeren* of strak om het hoofd te houden** Vrij om naar Suriname of Curaçao***te reizen zonder onderworpen te worden aan een 100% controle. 100% vrij om kritiek te leveren op de multiculturele samenleving zonder voor xenofoob of racist uitgemaakt te worden. 100%**** vrij om xenofobie of racisme te bekritiseren zonder als politiek correct te worden afgeschilderd.?

Maar dat is het evangelie van Marx!: ?ochtends vissen, ‘s-middags jagen en ?s-avon¬ds de rol van criticus op je nemen.? Je doet maar.

Heb je dat door en weet je wat Marx(isme) uitricht(te) – neem e.g. Pol Pot, Mao, Castro, Stalin, N. Korea – dan kun je heel anders tegen de visie van Dibi c.s aankijken. Een verpakte bedreiging. Als je dat niet eerder of meteen al zag. Want het politieke manifest staat bol van de goede bedoelingen en wenkende perspectieven en ieder redelijk mens weet dat daaruit het plaveisel van de weg naar de hel bestaat. En verder staan er ook regelrecht gemene praatjes in het stuk, zoals:

?De ene na de andere politicus betrad het speelveld met hetzelfde integratietrucje: Pim Fortuyn, Ayaan Hirsi Ali, Rita Verdonk en Geert Wilders volgden elkaar in rap tempo op? ?.

Zo worden onze beste mensen weggezet; een is er al vermoord, een 2e zijn vrijheid kwijt, zijn leven bedreigd. Vanwege hun ?integratietrucje??

En en passant wordt het Wilhelmus belachelijk gemaakt. Om dat te doen moet je wel een vijand van Nederland zijn. Maar wat doe je dan hier, vrijwillig? Met die Dibi in het Nederlands parlement, die niet van het Wilhelmus schijnt te houden! Kan zoiets?

De boodschap van Tibi is een belediging. Haar nauwkeurig te analyseren is gewenst. Zie zeau. Per 24.11.09 heb ik er iets aan gedaan. Wie volgt en doet meer?

* Met die Islam in Nederland zal die vrijheid er niet zijn. Een geval van irrealisme dat op een leugen neerkomt.
**De vrijheid om de (Islamitische) hoofddoek af te slingeren, is niet als de ?vrijheid? die doek strak om het hoofd te houden; Vrijheid ≠ dwang.
***al dan voor autochtone Nederlanders het inreis-visum zijn afgeschaft dat nu van ze wordt geëist als ze hun Rijksdeel willen bezoeken? Tussen haakjes: wie gaat die reisjes betalen? Of is in Tibi?s paradijs het geld afgeschaft?
**** 100% vrijheid bestaat niet. Een verleidende, populistische leugen die slechts tyranniek kan worden ingelost.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 jvdheuvel

Goed initiatief; nu doorpakken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Joost

@3: “zeau” is dan weer wel heel 2006!

  • Vorige discussie