Gesprekken met Anatoly Vitalievitsj (2)

Anatoly Vitalievitsj

“Hallo?”
“Anatoly Vitalievitsj – een goede avond.”
“Dimitri, bel jij zo laat?”
“Nee, Olaf hier, de Hollander.”
“Ah, jij bent het. Zeg, je gaat me toch niet iedere avond bellen?”
“Dat was eigenlijk wel de bedoeling.”
“Dan mag je mij daar wel eens voor gaan betalen! Dollars! Of hoe heet dat geld bij jullie. Garken!”

“Guldens.”
“Ja, precies ja. ‘Wir Trinken Ein Schnapps!’. Ik spreek vloeiend Duits, jongmens. Hoe dan ook, vanavond kan ik je niet te woord staan want de telefoon doet het niet.”
“Ik hoor u anders prima.”
“Ja, jij wel! Ik hoor alles hier verdomd slecht.”
“En gisteravond dan? Toen verstond u mij prima”
“Gisteren is voorbij jongmens. Sterker nog, vandaag is alweer voorbij! Het leven gaat rap als je met pensioen bent. Daarom mogen we wel eens opschieten mijn telefoon te repareren!.”
“Volgens mij werkt uw telefoon prima.”
“Je belt me morgen maar terug.”

 1. 3

  Ja jongeman, ik heb een vraagje voor Anatoly.

  Krantenkoppen worden vetter en vetter. Wereldcrisis meneer. De zogenaamde leiders van deze wereld zetten hun oogkleppen op voor steeds maar weer hardere standpunten. De rechtlijnigheid van het Oorlogsdenken. Maar ik werk aan de oplossing van alle problemen. Ik ga de menselijke geest een explosie geven. Een klap voor hun kop waardoor de schellen van hun ogen vallen. Dat doe ik door de onlogische logica van de paradox, daar werk ik al jaren aan overigens. Klein voorbeeldje (via de zenparadox). U kent vast het geluid van twee klappende handen. Ik vraag ik u dus nu hier-en-nu: wat is het geluid van 1 klappende hand?

  Zal daarmee de wereld veranderen, zal men van heinde-en-verre komen om verlicht te worden van de bestaanbaarheid van het onbestaande?

  Eeeh, tis nu mijn moeder die mij roept. Sorry.

  Maar ik kom NIET.

 2. 4

  “Me telefoon doetet vanavond niet” -> verandert natuurlijk niets aan de commanderende instelling van een echte directeur/leider/topdog.

  Nu werkt dat goed bij “zijn” mensen, zolang als het gaat, maar mijn vraag (via Olaf) is tweeledig: Wat De Plannen van Anatolj zijn en Wie daarvoor moeten worden omgeturnd.