1. 6

  Nu nog het opsporen van fake orgasmes, al dan niet ipgewekt dmv pillen of sulfaten, bij -om te starten- pornoactrices, en we kunnen allen naar revolution number 9.

 2. 7

  snik snik, ze nemen kloden mee. :( :( :(
  Belachelijk om een ander te straffen omdat ie meefietste. ’t is hun baan.
  Zo weet ik er nog wel een paar, waarom pakken we niet alle kennissen en schoolgenoten van zakkenrollers ook meteen op.

 3. 9

  Het is te droevig voor woorden. Ofgel laat je een Tour niet starten omdat iedereen in hetzelfde gedopeerde bootje reist, ofwel pak je enkel individuen op.

  Ik zou zeggen, leg die grap wielrennen 3 jaar stil, alles. begin opnieuw, inclusief DNAstalen van elke deelnemer tijdens elke koers.
  OF
  laat alles toe en schaf elke vorm van test af.
  Who cares?

  De lol is er definitief af zo.

  Stel je voor dat David Bowie voor z’n Station To Station een dopetest had moeten afleggen en uit de studio werd gezet.

 4. 10

  @9: Of je houdt het in toom met bepaalde limieten en om te zorgen dat ze zich daaraan houden pak je er af en toe eentje aan die te opvallend bezig is.

 5. 13

  @10: gedoogbeleid! Wij willen Willem Oranje op de troon van de Tour! Allemaal samen aan de peyp, en geen paus die moet vertellen wat niet mag!
  — en toch is het intriest.

  Als ook nog Contador’s piemel positief plast,
  ga ik wat betreft het rennen van het wiel
  voorgoed in de kast.

 6. 15

  @Crachat,

  Ik ga ervanuit dat minimaal de gehele top tien heeft zitten rommelen. Waarom kan die Rasmussen opeens tijdrijden pfff, met zijn briefjes uit Mexico. Sorry hoor.

  Al die jaren alles glashard rechtkijkend in de camera ontkennen. En ondertussen is het gewoon een cultuur geworden. Het moet toch erg zijn voor een jong talent die in het begin nog mee mag zonder te winnen, maar als de jaren gaan tellen moet er gewonnen worden en dat kan dan alleen als ze gaan rommelen. De belofte moet ingelost worden. Het gaat om veel geld en aanzien.

 7. 16

  Tja, dat wordt weer op hoogtestage. Ik weet nog wel een zoutvlakte op ca. 3600 m. waar je mooi rondjes op kan fietsen.

  [img=http://www.lisettedeboer.nl/IMG/jpg/salar300.jpg][/img]

  Weet iemand of hoogtestages meer of minder schadelijk zijn dan EPO? Na een maandje op 3000+ m ga ik als een speer.

 8. 17

  Ik ben nog steeds dat venteke dat rondjes ging rijden op z’n fietsje. Mijn grootvader had op de Singer een etenszakje gestikt in balenkatoen, en daar deed ik 3 suikerklontjes in, twee uit zijn tuin geplukte worteltjes, en een beschuit. Het ene flesje Fanta wat ik dagelijks kreeg bleef – het kroonkurkenigma heb ik toen niet opgelost gekregen – voor nà de koers.
  Ondertussen speelden zich heroïsche taferelen af – eerst in de zandweg voor het huis, later met gestevenlakensvers zoetzoemend asfalt. Maar altijd was het een strijd tussen een kleurrijke vlok namen uit de volledige rennersgeschiedenis: Bahamontes, Charlie Gaul, Stan Ockers, Pollentier, Maertens F., Van Impe, Ocaña, Van Springel en uiteraard God Eddy. Allemaal in een kopgroep met mij. Het was keihard. Die bulten in de weg waren een stùk zwaarder op te fietsen dan die prullen als Alpe D’Huez, of de Ventoux, of de Aubisque. Het kostte me enorme moeite ze los te rijden, maar één voor één, als in een droom, moesten ze eraan voor hun moeite. Ik was de sterkste, maar soms moest ik toch de duimen leggen en dan werd ik teleurgesteld tweede – al verried de glinstering in mijn ogen toen ik geïnterviewd werd dat mijn klassement erop verbeterd was. Het had er alle schijn van dat ik niet enkel de bolletjestrui maar ook nog de gele zou pakken.
  En nog voor mijn ouders me kwamen halen, was het zo ver. Die dag had ik een dood vogeltje begraven, verbroederd en verruzied met de buurtjongens die bijna hun eerste liefje hadden en had ik -op de valreep- de tour gewonnen. Een banddikte over de kromme krijtlijn -en de bult in de lijn was zelfs in mijn nadeel- dus twijfel was niet mogelijk.
  Ik was gewonnen.

  En Vino, hij die wel eens op een goede dag een fles Wodka achteroverslaat, hij die -en maak nu uw eigen Boratwitz- Kazachstan Railwais op de reet heeft staan, die Koerov, die heeft niet gewonnen.

  Het is in- en intriest, MP, ik weet het.
  Op het idiootste niveau, de weekendpedaleurs van Vlaanderen, ook daar gaat de koffer van een Mazda open en glinstert er een keur aan dope, echt waar.
  Die amateurs op Belgiës wegen, het is een zelfaanschouwd feit, nemen ook dat spul. Dus ja.
  Ik denk dat wielrennen te belangrijk is geworden om over te laten aan wielrenners.

 9. 21

  Naar het schijnt had Vino dus bloed van een ander
  (met dezelfde bloedgroep) in zijn lichaam als hij.

  Tja, je vraagt je toch af wie dat zou zijn…

  (Een willekeurige renner uit team Astana die bijv. niet meedoet aan de Tour? )

 10. 24

  Ik vind er al tijden weinig meer aan. Zo’n laatste 10 kilometer tegen de berg op, dat is nog het aankijken waard. En dan die renners, hoe komen ze zo boerenzonerig acharismatisch allemaal?

  Wie zijn wielerbelangstelling in stijl wil beëindigen, kijke naar Le Vélo de Ghislain Lambert (de romantiek van de waterdrager incluis mislukte doping).

  [img]http://www.laprise.org/IMG/jpg/Ghislain_Lambert_affiche.jpg[/img]

 11. 28

  Ik blijf het opmerkelijk vinden hoe makkelijk van argument wordt gewisseld door alle betrokkenen. Tot gisteren was het feit dat er niemand betrapt was een teken dat de dopingbestrijding prima werkt, nu is het feit dat er *wel* iemand betrapt is het teken dat de dopingbestrijding goed werkt.

  Maar ach, zolang het alleen de uitwisselbare renners zijn die gestraft worden zal er niets veranderen. Pas als ploegleiders, artsen en verzorgers de gevolgen aan den lijve ondervinden heeft het zin om over dopingbestrijding te praten. De ethische codes die ze steeds weer afspreken zijn net zo waterdicht als een brits cafe….

 12. 29

  @Crachat,

  Mooi bewogen verhaal, schrik van de amateurs die ook aan de rommel gaan. Mijn #11 is misschien wat gedrochtelijk, maar de dopingcultuur is dan ook een mosnter geworden imo.