Afgelopen maandag werd Nederland verrast met een onderzoekje over het samenhokgedrag van Nederlanders. De conclusie? Meer mannen wonen alleen dan vrouwen. 25% van de mannen gaat alleenwonend door het leven tegenover 20% van de vrouwen.
Een hoogst opmerkelijke constatering. Want het betekent ook dat 75% van de mannen met 80% van de vrouwen samenwoont. Zijn er zoveel minder vrouwen? Lijkt me sterk. Leven er veel meer vrouwen samen met vrouwen dan mannen met mannen? Ook dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Bij de geboorte zijn er inderdaad meer jongetjes dan meisjes. Maar dat wordt redelijk snel rechtgetrokken totdat er een groot vrouwenoverschot is in de hogere leventijdsklasses. Mannen zijn nu eenmaal genetisch gezien het zwakke geslacht.
Volgens het CBS komt het doordat mannen langer bij hun ouders blijven wonen. Ik geloof graag dat mannen langer inwonen bij de ouders, maar ik kan er niet bij dat dit de oorzaak is. Er moeten namelijk toch ergens mannen vandaan komen om met vrouwen samen te wonen.
Ik kan ook niet anders dan dit onderzoek naar het rijk der fabelen verwijzen. Of zie ik iets over het hoofd?
Reacties (8)
Blij dat iemand anders dat nou ook eens constateert.
Net als een jaar of twee geleden het onderzoek dat aangaf dat Mannen iets van gemiddeld 8 keer een verschillende sexuele partner hebben in hun leven en vrouwen 5 keer. Leg mij dat maar uit.
(afgezien van de constatering dat mannen overdrijven)
Steeph Steeph Steeph. De regel van drie, weet je nog?
Misschien overdrijven vrouwen in dit geval wel :-) Voor mannen is het “stoer” om vrijgezel te zijn, voor vrouwen minder.
Wat heeft de regel van drie hiermee te maken?
Het heeft helemaal niets met stoer te maken. Mannen blijven graag alleen? Waarom waren er dan zoveel aanmeldingen voor Schoondochter gezocht?
Ik ken inderdaad behoorlijk veel vrijgezelle mannen, maar of ze het echt stoer vinden. Helaas vindt niet iedere potje een bijbehorend dekseltje …
@Jogy: Ik bedoel niet dat het werkelijk zo is, maar het sociaal meer geaccepteerd als een man vrijgezel is. Dat wordt dan als een “levenslustig” type beschreven.
Maar het punt van dit artikel is dat het hele onderzoek onzin is :-)
Je argument betreffende geboorte lijkt niet helemaal te kloppen als ik het bericht lees: het gaat om mensen tussen 18 en 62 jaar.
De geboorten waren geen argument, meer een illustratie. Dat het onderzoek zo’n grote leeftijdsspanne meeneemt geeft des te meer aan dat de resultaten niet goed KUNNEN zijn.
Over deze hele groep genomen is het aantal vrouwen zeker groter dan het aantal mannen.