1. 1

  Moeite om voldoende raadsleden te vinden?

  Ik weet niet hoeveel uur een gemeenteraadslid normaal gesproken kwijt is aan zijn taak, maar om het er nou eventjes bij te doen, als je ook al fractievoorzitter bent in de kamer en veel reist om filmvoorstellingen te organiseren… ik proef toch een zekere minachting voor/onderschatting van de taak van een gemeenteraadslid.

  Plus dat het me natuurlijk gewoon niet zint dat ik straks mede-bestuurd word door Wilders.

 2. 3

  @1: ik vermoed dat-ie het alleen doet om inzage te kunnen krijgen in smeuiige dossiers, als gemeenteraadslid. Die-ie dan vervolgens in de media gooit.

 3. 4

  Lijkt me eerder een subtiele trap naar gemeenteraadskandidaten van andere partijen, m.b.t. storm-in-een-glas-water ophef over lijstduwers en voorkeursstemmen?

 4. 6

  Dhr Wilders neemt in ieder geval de stem van de kiezer serieus. Het is nu aan Dhr. Wilders om te laten zien dat hij meer kan dan alleen schreeuwen. Tot nu heeft geen van zijn voorstellen een daadwerkelijke verandering veroorzaakt. Ik ben benieuwd of het nu wel gaat lukken. Actie vraagt verstand en vooruit ziende blik. Beide aspecten zie ik niet terug komen in zijn woorden.

 5. 7

  @3: die inzage had ie toch sowieso wel gehad via de andere raadsleden van de PVV?

  Ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren; tot nu toe kon Wilders alles vrij strak in de hand houden omdat hij maar 8 man in de kamer hoefde aan te sturen, en zelfs dan gingen sommige kamerleden nog ernstig de fout in.

  Binnenkort moet hij daarnaast ook nog een kleine 20 raadsleden aansturen in twee verschillende steden. Span of control wordt wel erg uitgerekt dan, met als gevaar (voor de PVV) dat hij hier en daar zal moeten accepteren dat hij zich er niet meer zelf mee kan bemoeien maar anderen moet vertrouwen.

 6. 11

  Ik weet niet wat een grotere schoffering van de kiezer is. Op een lijst staan als lijstduwer, daarbij duidelijk makende dat je echt geen plaats in de raad gaat nemen, of, zeggen dat je alleen lijstduwer bent om uiteindelijk toch die zetel op te eisen.

 7. 14

  @9: als je als gemeenteraadslid in een stad als Den Haag werkelijk er maar 1 dag per week aan besteed neem je het echt niet serieus.

  De meeste gemeenteraadsleden besteden er veel meer tijd aan dan wat ervoor staat, al was het maar om niet voor zakkenvuller uitgemaakt te worden…

 8. 15

  @1
  Tenzij je wehouder bent of fractievoorzitter ofzo, is een gemeenteraadslid één misschien maximaal twee dagen per week bezig.

 9. 16

  @11 Ja, dat vroeg ik me ook af, het wordt wel ingewikkeld met lijstduwers… Aan de andere kant valt er natuurlijk altijd wat te zeuren, een paar dagen geleden verketterden we lijsttrekkers omdat ze niet de raad ingingen, en nu omdat ze dat wel doen.

 10. 17

  @16 Het principe blijft natuurlijk hetzelfde: je moet de burger niet op het verkeerde been zetten. Of het allemaal nu heel erg is.. tja, dat weet ik ook niet.

 11. 18

  Volkomen begrijpelijk. Al je enige activiteit als Tweede Kamerlid is om te roepen dat het allemaal de schuld is van de Marokkanen, dan heb je niet zo veel te doen. Zo kan hij Brussel er ook wel bij doen.

 12. 21

  Meneer Wilders begint zich te “gedragen” als b.v. voorheen aangenaam persoon Paris Hilton.

  De roem..maakt blind…en daar is de kuil.

 13. 22

  En zo maakt Geert ondubbelzinnig duidelijk dat het bereid is verantwoordelijkheid te dragen.

  De honden blaffen maar de karavaan trekt door.

 14. 23

  @22. Verantwoordelijkheid? Hij is bang dat de nieuwe raadsleden incapabel zijn. En dat is slecht voor zijn persoon, uhh partij. Grappig dat je je eigen partijgenoten niet kan vertrouwen en er zelf maar bij moet gaan zitten.

 15. 24

  Wel moet ik zeggen dat op http://www.nu.nl een peiling staat over de vraag of een kamerlid ook raadslid mag zijn. Daar zie ik geen problemen in. En vooral in deze, het is dezelfde plaats van handeling. Maar in NL wordt er weer gekeken naar iets vreemds, en dan nog de heer Wilders, dan krijg je dus dat de stemmers het niet willen in overgrote meerderheid.

 16. 25

  Wat mij opvalt, is, dat de heer Wilders zich steeds afwijkender gedraagt. De uitspraken van hem worden al vreemder (hoe hij recentelijk in Engeland over de Turkse premier tekeer gaat en hoe hij de Turkse bevolking bejegent). Misschien wordt hij al schizofrener doordat hij constant bewaakt wordt, wie zal het zeggen.
  Het lijkt erop, dat zijn persoonlijkheidsstoornis alleen maar erger wordt. Zulk een persoon kun je de gemeenschap toch niet laten vertegenwoordigen…
  Als ik met het voorstel kom, om katholieke nonnen eveneens kopvoddentax te laten betalen, dan zal men mij vreemd aankijken en terecht!

 17. 27

  Wanneer je, als wilders, overal en tegen iedereen voortdurend dezelfde riedel afdraait, zonder ook maar bereid te zijn daar enige nuance in aan te brengen, of er zelfs maar verder over NA te denken, kan je wel 6 banen aan.
  Tenslotte maakt hij zich in de kamer alleen maar druk als er een camera staat. En dat dan ook nog op een abjecte wijze.
  Maar of het ethisch verantwoord is meerdere goedbetaalde banen en bijbanen aan te nemen( iets wat hij ANDEREN grof verwijt), is een andere vraag.
  Maar het antwoord op die vrag is er ook al:
  Ethiek en wilders bijten elkaar.