1. 6

  Nee-heeeeee, je kan alleen een gebrek aan loyaliteit hebben als je twee paspoorten hebt! Snap dat dan! Met een paspoort ben je altijd trouw aan eigen land, vraag maar na bij elke NSB’er… Uhhh… Nou ja, da’s dan misschien slecht voorbeeld… :)

 2. 7

  Ben trouwens heel benieuwd of Wilders het ook schandalig had gevonden als de AIVD kamerleden met TWEE paspoorten had geschaduwd.

 3. 8

  En hoe had het bericht in de Telegraaf geluid als niet het kamerlid Wilders regelmatig de Israelische ambassade, maar bijvoorbeeld het kamerlid Dibi regelmatige de – ik noem maar wat – Pakistaanse ambassade had bezocht?

 4. 9

  Ik denk dat Wilders niet persoonlijk gevolgd wordt door de AIVD, maar dat de Israelische ambassade in de gaten wordt gehouden door de dienst (lijkt me op zich vrij begrijpelijk) en dat zijn bezoeken opvielen. Dit werpt een heel ander licht op de zaak….

 5. 11

  @mb,
  Het was het snelste voorbeeld wat ik kon vinden als voorbeeld van iemand een paspoort die niet bepaald loyaal is aan het eigen land. Maar als je een vergelijkbaar en gangbaar voorbeeld (dus geen weetjes die ten hoogste twee mensen in ’t land uit ’n stoffig boek hebben weten op te duiken) hebt dan verruil ik ‘em graag met de mijne.

 6. 12

  Je leest eigenlijk maar weinig over de >1 paspoorten-affaire voor regeringsleiders, terwijl er toch regelmatig situaties zijn waarin je die vraag weer eens zou kunnen toetsen.

  Zo vroeg ik mij laatst af of die Sarkozy misschien ook nog een Hongaars paspoort bezit en of hem dat in Frankrijk kwalijk zou worden genomen als presidentskandidaat.

  En er was ook iets met een door Verhagen geweigerd visum voor een Palestijnse ?hamas? politicus. Zouden die palestijnse sufferds maar één paspoort hebben? Alleen maar een palestijns paspoort heeft ook nogal wat nadelen bij de in- en uitreis van Israël.

 7. 13

  @12: Een palestijns paspoort? Dat kan toch niet, want er is geen palestijnse staat. Die Hamas-man moet een Israelisch paspoort hebben of een egyptisch (als hij uit gaza komt) of een jordaans (westbank). Of geen paspoort natuurlijk, dat hebben ook veel mensen in de palestijnse gebieden.

 8. 14

  En Verhagen wilde hem niet niet binnenlaten omdat hij al dan niet een paspoort van een niet-bestaand land had (volgt u het nog?), maar omdat hij lid was van een organisatie die op een zwarte lijst staat.

 9. 15

  Zo gek is dat idee trouwens niet. Amerikaanse rechts-conservatieven financieren immers al de rechtse denktank Edmund Burke stichting. Dus dat politiek-rechts financiering zoekt in wat door de midden-linkse partijen als onheus gezien wordt is oud nieuws op zichzelf. Ook de pedofascist Fortuyn werd gefinancierd door commerciele private belangen. Feit is dat rechts altijd minder moreel denkt dan links, maar droomt van een Macchiavelli ideaal en in immoraliteit een soort van Voorbij Goed en Kwaad superioriteit ziet. Als er dan weer een fascistisch regime zit, moet links weer de ondergrond in om het moreel te redden. Wilders is een pseudo-Joodse crypto-fascist.

 10. 16

  @Caprio

  Iemand die zoveel vooroordelen, drogredeneringen, generalisaties en stupide waanbeelden in een comment van tien zinnen kan plaatsen verdient respect.

  Man, man, man… Ga terug naar school.

  Wat een haat.

 11. 17

  @Jimmy..uw reactie is ietwat paradoxaal..respect versus terug naar school..ik kan u even niet vatten…maar de schapen moeten nog geschoren worden dus ietwat te prematuur om wollig te gaan praten…wellicht;)