GeenStijl doet een Stivoro

pie chartEven slikken voor de boys bij GeenStijl. Stonden ze zomaar op de voorpagina van de Volkskrant. Kon die krant voorheen nog als pijprokende linkse erniettoedoende snertkrant worden afgedaan, nu is het OORLOG! En inmiddels draaien de jongens alweer een tijdje mainstream mee, dus wat is je tegenzet als mediagigant? Juist! Een stevige brief-op-poten (pdf – nee da’s lekker vlot) naar de Raad voor de Journalistiek.
En net als dat je een goed verhaal niet kapot moet checken, moet een goede brief ook niet teveel kloppende feiten bevatten. In dat licht is dit citaat dan ook helemaal goed:
“Welnu, uit de cijfers van de STIR blijkt dat 52 procent van onze lezers tussen de 18 en 34 jaar is, 36 procent tussen de 35 en 49 jaar en de 12 procent ouder dan 50 jaar. Toch knap hoe verslaggeefster Sheila Sitalsing desondanks het verband weet te leggen tussen minderjarige ‘grappenmakers’ en GeenStijl.”

U hoort het hier het tweetst dames en heren: 52+36+12 = 100%, dus NIEMAND onder achttien leest GeenStijl.

Overigens wijzen de onderzoeken van het -altijd hondsbetrouwbare- STIR uit dat Sargasso wordt gelezen door jonge vaders met een drankprobleem (32%), wereldreizigers van boven de vijftig (28%), vrouwen die van voetbal houden (15%) en alleenstaande mannen en vrouwen met veel te grote borsten (25%). Valt u hier niet onder, DAN LEEST U DIT DUS NIET WANT U BESTAAT NIET!
capice?

 1. 1

  Ja hoor, bezorg me meteen even een identiteitscrisis! Ik ben geen vader, niet boven de vijftig, geen vrouw en heb geen te grote borsten, ergo ik besta blijkbaar niet :-(

 2. 2

  GS heeft een punt..(boven 50..met bull). Overigens dat filmpje met die rubber kogel (Geenstijl) blijkt voor mij nu naar een paar uur een scharniermoment.

 3. 3

  @2: Mwoa, eerst de Raad niet erkennen, maar als het zo uitkomt wel een briefje sturen om maar je blog te kunnen vullen… Erg goedkoop.

 4. 4

  Briljant weer van GeenStijl. Hartje komkommer toeslaan. ANP schrijft er over. Dus alle krantjes er achteraan hobbelen. Doe het maar eens na.

 5. 5

  Reaalpolitiek..daar kom je nog eens ergens mee.

  OT: SG is niet te vangen, de reaguurders meerendeel wel. De schoorsteen moet roken;)
  Overigens heb ik het gevoel dat een toenamend aantal reacties alhier ook , helaas, ietwat afglijden into the abys.

 6. 8

  Dat er nog mensen zijn die de inhoud van een pro-moslimkrant als de Azijnbode nog serieus nemen.
  Het is dan ook helemaal niet knap van Sitalsing om een bepaalde link te leggen: het is doortrapt, meer niet.

 7. 9

  Dus de optelsom klopt niet! mmm wat een gigantische flater..NOT. Ach iedereen zit op GS, iedereen komt een keertje aan de beurt en degene die het het meest verdienen(politiek correct NL) het meest. Prima toch.

 8. 12

  Tsja, het zijn de laatste stuiptrekkingen van een rechts-populistisch-weblog.
  De verstandelijk gezonde mens heeft het daar ondertussen wel zo’n beetje gezien, en in de paranoïde belevingswereld van GS komt dat bezoekersverval natuurlijk door al die vervelende kritische ‘linksmensen’.
  Wat is die Weesie een zielig figuur zeg.

 9. 13

  @Wie o wie..stempel rechtspopulitisch? Argumenten graag. Neem het gevecht tegen Donner en (voor mij momenteel heel belangrijk filmpje rubber/voet bijvoorbeeld) is dat rechts-populistisch?..ik vind van niet.

  Het bezoekersverval, indien juist, is een groeistuip..de zoveelste. Ik merk dat op GS, na intern overleg das zeker, er zo nu en dan een gestuurde wending plaatsvind..zo-ook nu. Tis goed zo, niches moeten gevuld.Taalvernieuwing erbij, juist of niet ik heb en geef geen oordeel.

  Bezoekersvervallen/tsunamies zijn van alle webloks/tijden.

  Ik lees graag alle mogelijke invalshoeken,

 10. 16

  Of je nu op GS als door een hond gebeten uit je broek hoest of ergens anders weloverwogen je ei legt…

  Maar er komt gegarandeerd een moment dat je weer teruggaat naar dat allereerste begin, de essentie…cut the BS, in die geest. En daar ontkomt niemand aan. Nooit.

  Ooit.

 11. 18

  Dat ik dat nog mag meemaken, een taalnazi die zijn eigen prutswerk komt promoten in de reaguurdespanelen van een blog dat wel bezoekers heeft. Gelukkig allemaal non-profit en bovendien:
  “… ter lering ende vermaeck van de maker.”

  Waarom val je de rest van de internets dan toch lastig met je digitale zelfbevlekking?

  Traag zeer zeker, toch wel on point, en heel geen plaatjes. Nuttig dezelfde hoeveelheid zout als de maker…

  http://www.nrc.nl/buitenland/article927441.ece/Sarkozy_wil_Franse_banlieues_heroveren

  @6

  Briljant, ach, in hoeverre is een artikel briljant als je je eigen artikelkop niet met feiten weet te onderbouwen. Sterker, het artikel haalt haar eigen kop genadeloos onderuit. De strekking is duidelijk, “internet” heeft veel veranderd.

  Internetgeneratie had aanzienlijk minder ophef gegeven, maar was wel op zijn plaats geweest. Dus als je een misplaatste kop, die wel veel ophef veroorzaakt maar de plank volledig misslaat, briljant wil noemen, dan is de Telegraaf een journalistiek verantwoord medium. Een methode waar de Volkskrant zich niet van zou moeten bedienen naar mijn mening.

  Hulde voor je cijfermatige kwaliteiten!

 12. 19

  @8: ‘Dat er nog mensen zijn die de inhoud van een pro-moslimkrant als de Azijnbode nog serieus nemen.’

  Dat er mensen zijn die GS serieus nemen…

 13. 23

  het zou niet moeten gaan om de lezers van geenstijl…, maar om de reaguurders op geenstijl!

  De volkskrant scheert dat gemakshalve over een kam. GS prikt niet die vermenging-door… maar haakt er juist op in, omdat dat ze in het gescherm met statistieken gunstiger uitkomt.

 14. 24

  #18:

  “Briljant, ach, in hoeverre is een artikel briljant als je je eigen artikelkop niet met feiten weet te onderbouwen.”
  …inderdaad, iets waar GS juist groot mee geworden is.

  Alleen dát melden wat je lezer bevestigd wil zien, en onwelgevallige informatie voor het commerciële gemak uitsluiten.

  Lutser.

 15. 25

  @ kaj

  zelbevlekkende spammers mogen zich niet van de term lutser bedienen, ongeschreven regel op de internets.

  GS is een weblog prutser! Kijk naar de overdadig pretentieuze slogan. Kijk vervolgens naar de briljante uitspraak van reaguurder 19 en log lekker verder.

 16. 26

  LET OP! Dit land wordt bestuurd door een stelletje doortrapte intriganten van het ergste soort.Waarom moeten cartoons beoordeeld worden door een GEHEIME commissie waarvan de namen van de leden niet bekend worden gemaakt?
  Zelf heb ik wel een idee wie er in die commissie zitting hebben… Hirsch Ballin, T.Joustra(of zijn vervanger L.Ongering, die pvda-MUTS die heeft meegeschreven aan die beruchte brief die Wilders deed ontploffen van woede tijdens het Fitna-debat)en last but not least O.M-baas Harm Brouwer.
  Lees de rest op:
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6626
  Hoe krijgen ze het verzonnen: cartoons beoordelen of ze een veiligheidsrisico zijn…