1. 2

  Iedere NL er aan het werk, eventueel met een aanvullende uitkering.

  Hetzelfde meegemaakt dat je mooi een paar daagjes keihand aan het werk wordt gezet, maar alles terug kan betalen. Blijf dan maar lekker thuis zitten, of krijg een full time job.

 2. 6

  In mijn herinnering herbergde de CP’86 toch echt wel wat hele nare kaalkopjes.

  Maar ja, dan ga je het eens lezen, en dan zie je dat Wilders tegenwoordig ergere dingen roept. De duiding laat ik aan uzelf over.

  Voor u een fragmentje geknipt uit een NRC van 1990:

  ‘Ook W. J. Beaux (Centrumpartij ’86) zorgde deze week voor de nodige commotie. Woensdag veroordeelde hij het gemeentelijk streven een multi-raciale en multi-culturele samenleving te creeren. ‘Het woekert als een virus in de hersenen van de bestuurders, de drang tot zelfvernietiging van de Europese beschaving, en met het Amsterdamse gemeentebestuur is het niet beter gesteld’. Raadsleden onderbraken hem 15 maal.

  Toen Beaux doorging te insinueren dat in Amsterdam verband bestaat tussen misdaad en de aanwezigheid van 23 procent migranten, dreigde Van Thijn hem het zwijgen op te leggen. Van Thijn gisteren: ‘Amsterdam is niets bijzonders. Er is in Europa geen stad meer die geen multiculturele samenleving heeft. Dat is een internationale realiteit die niet meer zal veranderen’.

  Toen Beaux Van Thijn onderbrak met de vraag wat B en W wilden doen voor ‘de minderheidsgroep de Nederlanders’ hekelde Van Thijn Beaux’ ‘lasterpraatjes’. ‘Er is geen hond die uw teksten voor zijn rekening zou willen nemen’. Beaux: ‘Ik heb het over mensen, niet over honden’. Van Thijn: ‘Ik zou er wel een op u willen afsturen’.’