1. 1

  God o god wat een oud nieuws. Heeft ook al in de Telegraaf gestaan. Affiches zijn van de verkiezingen van 2006. Zelfs Joop heeft ze verwijderd van de site omdat het oud-nieuws is.

 2. 4

  De algemene teneur in de pers is anders nog steeds dat de PvdA “het weer gedaan heeft”. Daar wilde ik toch nog even een reactie op zien van onze meer rechts ingestelde reageerders.

 3. 5

  Plaats dan posters van deze verkiezingen. Die zijn er ook. In het Turks van GL, D’66, de VVD en het CDA. In het Chinees van het CDA. In het Engels van de VVD. Maar het is oud-nieuws. Je bent een week te laat.

 4. 11

  Thanx. Kwam eigenlijk omdat ik dit weekend geen tijd meer had na mijn Verhagen-stuk.

  Nou, naar aanleiding hiervan kunnen we vaststellen hoe hypocriet vooral de VVD is geweest tov PvdA

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6034458/__Verbazing_Turkse_PvdA-posters__.html

  ?Een verkiezingsposter in het Turks kan echt niet?, aldus VVD-lijsttrekker Jeannette Baljeu. ?Het gaat om Nederlandse verkiezingen voor de gemeenteraad waar Nederlands wordt gesproken. Uitingen in de openbare ruimte horen in het Nederlands.?

  En een site als LWH die de PvdA basht

  http://www.lucaswashier.nl/?p=14078

 5. 12

  Wat wil je bereiken met dit artikel Mark? Heeft al op GeenStijl gestaan en op de Telegraaf site. Op beiden waren de reacties negatief.

  De rechtse kiezer daar wilde posters in het Nederlands, ongeacht de partij en ongeacht de vreemde taal.

 6. 15

  @BP: heb met je links twee plaatjes toegevoegd.

  @Hockey: het punt is dat de PvdA wordt zwartgemaakt door partijen die blijkens grote klonten boter op het hoofd hebben. Dat mag wel even rechtgezet worden.

  Ik heb net even door het GS archief gebladerd, maar kan niks vinden over de VVD en CDA-posters?

 7. 16

  @Mark. Ik had GS getipt over de Chinese posters. Daar werd niets meegedaan. Een poging om ze te uploaden via Dumpert lukte niet (censuur?). Een uur later stonden ze bij de Telegraaf.

 8. 17

  @Mark, in #4 wilde je nog de respons weten van meer rechts ingestelde reagreerders. Zoals ik al zei, deze is negatief. Die meer rechts ingestelde reagreerder wil posters in de Nederlandse taal, ongeacht de partij, ongeacht de buitenlandse taal.

  Ik weet niet waar het op GS stond. Ik heb het daar het eerst gezien, die Chinese VVd posters en vervolgens toen de Telegraaf wakker werd ook daar.

 9. 18

  Oud nieuws, herhaling van nieuws, ja, ja. Het zal allemaal wel. Feit is dat Turkse posters het Journaal halen en alle voorpagina’s, zónder dat er verwezen is naar dit kennelijk oude nieuws.
  De reactie van Michael is in dit verband interessant. Omdat sommige groepen Turken overlast veroorzaken, mogen goedwillende Turken niet hun achterban bereiken. Terwijl Chinezen, die over het algemeen geen overlast veroorzaken, hun gang mogen gaan.
  Kortom, deze post is wel relevant. Er zijn ook mensen die niet Sargasso lezen, of Geen Stijl links (sic!) laten liggen. Maar BP, applaus hoor, dat jij het allemaal al eerder wist!

 10. 19

  @17 Ik zie in #9 al iemand die het met je oneens is. Overigens prima dat jij vindt dat dit ongeacht de partij en de taal zo moet zijn, maar het is op zijn minst verdacht dat dit focust op de PvdA in gevallen waar de taal Turks is. Effe lekker PvdA bashen, daar lijkt het op.

 11. 21

  @Hockey:

  Ik denk eerder dat GS het gewoon helemaal niet heeft gebracht. Wellicht een oplettende reageerder in de reactiepanelen.

  Mijn eerdere post leverde 80(!) reacties op en all over the place was de verontwaardiging groot. Ook jij noemde de VVD als partij die niet de “fout” inging. Nu blijkt juist de partij die de PvdA om de oren sloeg zelf “fout” te zitten. Dat heet hypocrisie, opportunisme, zwartmaken etc. Dan valt me de milde reactie in de pers en ook in jouw woorden mij vies tegen.

 12. 23

  @Mark, wat wil je nu?

  Weten of de meer rechts ingestelde reageerder posters in het NL wil, of alleen bij bepaalde partijen?
  Of wil je per se horen dat die andere partijen ook boter op hun hoofd hadden? Het lijkt me eerder het tweede.

  En toen ik die comment plaatste in de andere discussie, waren de posters van de andere partijen toen al bekend bij mij? Ik wist er elk geval nog niet van. Maar als je verwacht dat ik met terugwerkende kracht alles moet weten, ja, dat moet je jezelf aanrekenen.

 13. 25

  De suggestie is steeds dat de PvdA fouter dan fout is, dat het in hun DNA zit zeg maar. Ik wil gelijke monnikken gelijke kappen. Scherpe veroordeling PvdA = prima. Lauwe reactie op uberfoute VVD en CDA = fail.

 14. 28

  Hoe zit het dan met verkiezingsposters in het fries? Ik neem aan dat deze er dan ook zijn. Als het in het turks, chinees of voor mijn part limburgs niet zou mogen, mag het dan ook niet in het fries?

  Ik ben zelf geneigd om nee te zeggen, Nederlands blijft nog altijd voertaal..

 15. 30

  Iedereen moet het zelf weten, het geeft wel aan dat het CDA en VVD in de steden al een flinke multiculturele draai hebben gemaakt richting achterbannetjes.