1. 1

  Jammer, dat ze als afscheid toch wel sterke woorden gebruikte. Ik denk dat Rutte het meest gelijk heeft als hij meent dat er binnen de PvdA voor een hardere aanpak wat betreft integratieis gekozen, waar de ‘softe’ aanpak van deze mevrouw niet bij past.

  Net nog een uitspraak die ze deed toen ze naar de vergadering ging met haar partijgenoten. ‘Altijd gezellig, en vanavond zal het net zo gezellig zijn.’ Leuke partijgenoten heb je dan!

 2. 4

  Ik snap die term prachtwijken niet. Het schept erg hoge (onmogelijk te vervullen) verwachtingen. Noem het beestje liever bij de naam: sociale getto’s. of het daar nog goed mee komt is maar zeer de vraag. Het zal een hele grote inspanning kosten om sociale getto’s op te heffen (anders dan ze te verplaatsen, het beleid dat de meeste gemeentes hanteren) en ik heb er mijn twijfels over of de huidige regering die inspanning wil maken.

 3. 5

  2./3.

  Als je geen geld meekrijgt bij het begin maar alles zelf moet bijeenschrapen tegen allerlei belangen als de woningcoöperaties in. Deze coöperaties moet je een keer onderzoeken naar de gedeeltelijke privatisering, waardoor het eigenlijk veelal een leuk baantje is beworden voor mensen bovenin.

  Wanneer je bent gevraagd door Wouter Bos, maar vanaf het begin valt hij je al af op de financiering.

  Inderdaad moet af en toe de harde hand gebruikt worden, maar dat is niet alleen de oplossing. Repressie alleen lost niets op, en zorgt voor een blijvend probleem. Dus beter voor het land?

 4. 6

  @5: Iedereen met wat verstand, ambitie en enige kennis van Bos zou de baan geweigerd hebben. Ik weet in ieder geval dat ik mijn middelvinger gebruikt zou hebben bij het antwoord als hij (of Balkenende) met dat baantje bij aan was komen zetten. Het zou me dan ook niet verbazen als de post als zodanig bij het volgende kabinet verdwijnt.

 5. 8

  @7: Bos is geen echte socialist, maar meer een Blair-adept. Het soort dat gelooft in trickle-down en dus geen zin heeft te investeren in “kanslozen”, anders dan wat brood en spelen. Van zo iemand zul je weinig steun hoeven te verwachten als het gaat om het steken van meer dan symbolische bedragen in “prachtwijken”.

 6. 13

  Koos: “Stelletje huichelachtige PvdA-ers!”
  Koos, positief denken en accepteren. Natuurlijk! Bij dat er nog mesnen zijn die anders denken dan in uw bekrompenheid!