1. 4

  Ja, maar wij beweren niet dat er een ‘strategie’ achter zit. Wij willen gewoon veel geld verdienen :).

  Het is uitstekende samenvatting. Ik kwam er van de week achter dat mijn academisch geschoolde zus dit allemaal niet wist. Is dit niet common knowledge?

 2. 5

  @4
  Ehhh, nee?

  In Amerika denkt het gross nog altijd dat Osama bin Laden in een jihadkamp is opgeleid door een stel voormalige geitenhoeders.

  Ook weten naar mijn weten veel Amerikanen niet dat Saddam Hoessein in de oorlog tegen Iran er zo’n 3 miljard door Amerika geschonken dollar doorheen draaide aan wapens die zij later classificeerden als ‘verboden’ (voor hem dan).

 3. 6

  @4: The problem with common knowladge is that it’s not all that common”

  Oh nee, dat was sense! Maar eh ja, dat is toch wel algemeen bekend. Je zus heeft misschien iets te zeer haar neus in de boeken gestoken?

 4. 7

  De meeste Amerikanen kennen de achtergrond van Osama bin Laden in Afghanistan inderdaad niet, evenmin de Iraakse voorgeschiedenis die teruggaat naar Ronald Reagan. Hoe zou het anders lukken om zo´n eenzijdig beeld van Saddam Hussein te schetsen, terwijl ze hem zelf een decennium lang de hand boven het hoofd hebben gehouden.

 5. 8

  Erg grappig, misschien bereikt zoiets wel het grote gros aan mensen dat blijkbaar anders graag geen kennis tot zich neemt. Leuk gedaan en goed formaat om mensen wat te leren.

  En komop Nederland is excused. Handels land, VOC mentaliteit.. Laten we blij zijn met elkaar!