1. 2

  1 minuut spreektijd per lid? Verder is de toon die hij aanslaat leuk voor een BBBB of 11devande11de, maar niet voor een partijcongres.

 2. 4

  Eurlings heeft ook gewoon de uitstraling van een gladjakker. Ergens lijkt het wel zo’n oom die net iets te goed met de kinderen om kan gaan.. (nee, ik beticht hem hier niet van, zo lijkt het soms alleen naar mijn gevoel)

  Dit is trouwens een stukje toneel, iemand anders ook opgevallen dat de NOS dit stukje geregeld anders heeft gesneden? Shot eurlings die z’n optreden doet – ontroerde verhagen die een halve knipoog geeft – saluerende eurlings. Dit in plaats van in dit filmpje, waar het salueren voor de knipoog komt.

  Vind ik hoogstpersoonlijk slordig van de NOS, niet de waarheid verslaan maar een waarheid creëren. Zoals de NOS het uitzond hadden de woorden van Eurlings veel meer emotionele impact.

  /sarcasme – Nu rijst er uiteraard de vraag, is de NOS een rechts CDA-bolwerk? //sarcasme

 3. 6

  Tip aan Camiel Eurlings: zo een congres is saai en even een Boliviaans opkikkertje pakken op het toilet om scherp te blijven is logisch. Neem wel iets meer tijd tussen het moment dat je dat doet en het moment dat je geacht wordt iets te zeggen.

 4. 7

  @Erik 5: Demagoog? Mocht-ie willen.

  @Allen: Laat die man toch, hij is gewoon blij dat er eindelijk een kabinet komt, kan hij aan z’n gezinnetje beginnen.

 5. 9

  Waarom werd Camiel Eurlings eigenlijk niet na 1 minuut afgekapt zoals vele tegenstanders? Zijn ”toespraak”duurde toch echt 2 en een halve minuut.

 6. 11

  Verschil tussen retoriek en retorica. Ken CDA-ers op dat congres aanwezig die zeker niet gecharmeerd van deze scene waren. Overigens vonden zij de voor-congres-roepers net zo erg. Heerlijk al die regeltjes, ongeschreven of eenzijdig afgeroepen.