1. 2

  Het schijnen voor huisdieren te zijn die een grotere ecologische “footprint achterlaten dan menig SUV.
  Een koe wordt tenminste nog “hergebruikt” en produceert melk.
  Ik zou overigens best een smakelijk klaargemaakt hondje wil eten. En paardenbiefstuk lust ik ook, het is tegenwoordig alleen wat moeilijk te krijgen.

 2. 3

  Dus de mens is het dier wat de allergrootste footprint heeft, maar in plaats om daar wat aan te doen, wordt er gekeken naar marginalere zaken.

 3. 4

  Dus het beste wat je kan doen is je buurman opeten. Ik zou overigens best een smakelijk klaargemaakte Harry willen eten. Groener dan Hannibal Lector, maar blijf met je stink poten van mijn stink honden af.

 4. 6

  @4MaxM
  Er zitten hier en daar wel wat vette randjes, de hersens zijn misschien een beetje verweekt, maar met een beetje milieuwijn van Marijke Vos spoel je dat wel weg.
  Probeer anders eerst eens hond te eten voordat je het laatste taboe doorbreekt.

 5. 8

  @6 Maar eerst je lever met wat tuinbonen en een soepele Chianti, dan verwerk ik Larie tot een stoofpot (oude man, moet uren stoven) en daarna begin ik aan uw kinderen.

 6. 11

  Er is iets mis met de footprint die berekend wordt naar aanleiding van vlees eten, mijns insziens is die zelfs ideologisch gemanipuleerd. Het methaangehalte van de atmosfeer volgt zo goed als niet hetzelfde traject van de uitbreiding van de veestapel. En een van de redenen dat vleesconsumptie (en dus ook kaasconsumptie, overigens) zo slecht zou zijn is dat de lebmagen van koeien methaan produceren en die productie verantwoordelijk zou zijn voor een groot aandeel in de stijging van dat methaangehalte in de atmosfeer.

  Maar het klopt niet:

  http://www-naweb.iaea.org/nafa/aph/images/graph1-txt.jpg

 7. 12

  Larie, eindelijk bijt je, ik dacht al dat je tanden weer op het nachtkastje waren blijven staan. Zeer beschaafd wil ik wel toegeven dat niet altijd alle laagjes van mijn argumenten begrepen worden en dat ik op persoonlijke aanvallen nogal eens geneigd om net iets feller terug te bijten maar echt onbeschaafd is iemand in een niet erotische context vertellen om dingen te steken waar de zon niet schijnt.

  Aangezien het bijna Halloween is vond ik dat met de nogal flauwe Hannibal parafrase ik aan blijkbaar niet hondenbezitters kon aangeven dat de loyaliteit tussen een baas en zijn hond(en) sterk kan zijn en dat grapjes daarover met hondrecepten dan ongeveer ervaren wordt als kannibalisme. Het is al laat ik moet gaan,
  let’s work!