GC Café: Tell Sell failliet

Tiki Bar TV (Foto: Flickr/Laughing Squid)Vervelend nieuws voor alle huisvrouwen, opa?s en oma?s en studenten die ?s nachts nog naar dit wondere staaltje televisie keken. Ook ?de wereld draait door? mist een belangrijke bron van inspiratie voor hun televisieflaters (gelukkig hebben ze 2babes nog). Tell Sell is niet meer.

Vandaag is er een einde gekomen aan klassiekers zoals de Ab King Pro, voor een keiharde en platte buik. Aan de Steamblaster, die korte metten maakte met werkelijk alle viezigheid in uw huis. Aan de verzamel-cd’s met Nederlandstalige hits, speciaal samengesteld door Chiel Montagne. Aan Reduce Fat Fast afvalpillen, waardoor afslanken geen enkel probleem meer is. Aan de celltone slakkenslijm tegen rimpels, littekens én acne. En natuurlijk niet te vergeten aan de wonderhanger BioStabil, aangeprezen door de imposante presentatrice uit de vorige eeuw, Tineke de Nooij.

Ze hadden het dan ook niet makkelijk vorig jaar. De wonder-ontharingshandschoen EpilSmooth zou volgens sommige klanten brandwonden veroorzaken. Die vervelende hackers die de creditcardgegevens van 31.000 klanten wisten te jatten zullen ook niet geholpen hebben. Zeker als je het als bedrijf ?in de doofpot? wilde stoppen. En dan werd geheel onverwachts ook nog eens de reclame van de BioStabil verboden, omdat hij toch wat misleidend werd geacht.

Een monument van de Nederlandse televisieprogrammering is niet meer. Omdat het ergens toch ook wel een beetje zonde is dat de reclames van de buis verdwijnen, geven wij u in het GC-café dan ook de kans om op gepaste wijze afscheid te nemen van dit stukje televisie-historie. Comments kunnen gevuld worden met uw favoriete product(en), parodieën en televisieflaters.

 1. 1

  De Ab King Pro, was dat met Chuck Norris, of was dat de ABCruncher?

  Ik vond die messenset altijd mooi. Je gooide een tomaat op je mes en hij gleed er in twee helften overheen. Dat heb ik in het ouderlijk huis vaak nagedaan. Met wisselend succes overigens.

  Enfin, ik ben verkouden, dus doe mij maar een koffie. En een cognac. En een sigaar, om die virussen uit hun hol te roken.

 2. 3

  Kan iemand mij helpen?

  Ik heb 3 weken geleden de airfresglobe gekocht.
  Het geld is al afgeschreven en hij zou deze week binnen komen.
  Wat moet ik doen als hij niet geleverd wordt.
  Ik heb geprobeert contact te zoeken met tellsell maar ik krijg een bandje.

  ik hoor graag jullie reactie.

  Groet

  Ronald.

 3. 4

  Beste Ronald, de consumentenbond heeft al gewaarschuwd dat mensen niet meer moeten betalen aan telsel. De kans dat je je geld kwijt bent is dus vrij groot. Contact opnemenen met de consumentenbond is waarschijnlijk de beste kans die je hebt.

 4. 6

  Mijn vader heeft ooit eens via Tel Sell een 4cd-set van de toppers uit de jaren 60 en 70 gekocht. Dat was en is nog steeds geen miskoop.

  *Zet cdmp3’s aan en schenkt een Murphy’s Irish red in. Helaas de laatste*

 5. 7

  Dat was de AbCruncher denk ik Roy. ;)
  Die chuck had toch ook zo’n bank waarmee je een complete fitness-school kon vervangen?

  Meest memorabele tell-sell-moment:

  Ik ben aan het graven maar kan niet op de naam komen van dat propje die bodybuilder. DIE ENORME ENERGIEKE, die eerst een ongeluk had gehad waarna hij zichzelf helemaal geweldig getraind had met een revolutionair trainingsprogramma.
  Tony… wie vult aan?

  Nog even wat filmpjes:
  Verkooptraining Tell Sell‘, ‘hij smaakt ook veel lekkerder’

  Coole persiflage te vinden hier.

  Off-topic edoch zelfde categorie: de belspellen astro-tv én Tell-Sell :)

  *Twijfelt nog of hij toe moet geven ook ooit wat van Tell Sell aangeschaft te hebben en schenk een glas wijn in*

 6. 10

  Heb op 4 December voor ? 158,00 gekocht bij Tell Sell en werd dezelfde dag van mijn bankrekening gehaald met de toezegging dat het in week 3 geleverd zou worden. Op zichzelf kan ik daar mee leven, doch nu Tell Sell failliet is kan men ervan uitgaan dat men zeker al in begin december wist wat er aan de hand was en bewust de leveringstermijn op week 3 gezet heeft.Zoveel mogelijk geld binnenhalen, geen producten versturen en waarschijnlijk geen openstaande rekeningen betalen aan de media. Het zal wel zo zijn dat er afspraakjes gemaakt zijn eind van het jaar met sommige “lieden” in het Gooi uit de media hoe men op een “nieuwe” manier kan doorstarten. De grote jongens krijg je toch niet te pakken. het zijn meestal dezelfde figuren achter de schermen. De kleine man en het personeel laten zij in de kou staan.
  De belastingdienst is het dupe en heeft het faillisement aangevraagd zoals gebruikelijk, doch ook zij zullen een schijntje krijgen.
  Dit is het typische voorbeeld van een bedrijf in Nederland, die failliet gaat en morgen weer op staat, zonder dat je er iets aan kunt doen. Voorbeelden genoeg aan te dragen. De mensen die er met de “poen ” ervan doorgaan kunnen wij niets doen omdat zij al jaren weten hoe het spel gespeeld moet worden. In sommige landen ( niet in de directe omgeving, doch wel in de EU ) krijg je gewoon bezoek en wordt het probleem gewoon opgelost ( goedschiks of kwaadschiks ), maar in ieder geval het product of het geld krijg je terug.
  Misschien moeten wij deze methoden maar invoeren in Nederland.
  Het zou zinvol zijn om via de KvK erachter zien te komen wie de “grote”mannen zijn en die ergens van ons ged zitten te dineren en te braadslagen hoe zij morgen weer op de markt kunnen komen
  Ben benieuwd hoe jullie reactie is en laten wij beginnen met Radar en de Consumentenbond

 7. 12

  Ach, het is sneu voor de opgelichte mensen maar echt rouwig kan ik hier niet om zijn. Tell Sell bood op zich al goederen van kwalijke kwaliteit aan, om nog maar niet te reppen over goodies als de Biodebiel welke in totaliteit puur nep waren. Het is eigenlijk een beetje eigen schuld dikke bult verhaal, wie te lam is om uit de luie stoel te komen en al zappend zijn buikspieren of gezondheid wil versterken zal ooit eens tot de conclusie komen dat men niet echt slim heeft ingekocht..

 8. 13

  @8: Ik moest ook meteen denken aan kleine Tony, met zijn paardenstaartje. Altijd driftig op al die fitness-miskopen springend en enthousiast vertellen dat dit (de zoveelste) beste calorieverbrander en spieropbouwer was die hij ooit gezien had.

 9. 14

  Tony Little Target TRaining Program

  stukje jeugdsentiment inderdaad

  na de dood van amazing Mike toch wel een stukje TV geschiedenis weg.

 10. 15

  pppffff….als ik het allemaal lees heb ik geluk gehad…heb op 7 dec. een bestelling gedaan van 88 euro het is nog steeds niet afgeschreven…denk dat het ook niet meer ga gebeuren..geluk of een foutje????

 11. 17

  Ik heb een steamblaster besteld met toebehoren voor 163.95 dit is al 23 oktober agfgeschreven al vaak voor gebeld en zou al op verschillende datums zijn geleverd nog steeds niets ontvangen.Nog contacr gehad op 8 januari na 23 minuten wachten, maar er werd gezegd nee daar is geen beslag opgelegd zijn gefinancieerd door een ander en zou hen eind volgende week ontvangen, maar ze kon geen garantie gegeven.
  Toch maar hopen dat het nog goed komt.
  Het is jammer dat ik het geld kwijt ben maar vindt het nog meer jammer dat het produkt waarschijnlijk niet geleverd wordt had er veel gemak van kunnen hebben.

 12. 18

  heb ook steamblaster gekocht op 4 aug. 2007
  uiteindelijk ontvangen rond half december.
  had het wel besteld onder rembours, dus heb pas achteraf moeten betalen.
  ik wacht nog wel op een pakketje met doeken en schouderriem.
  maar zal die nooit ontvangen, vermits ik nog niks betaald heb. als je iets moet ontvangen en betaald hebt, moet je een briefje sturen naar tell sell en de deurwaarder gaat dit dan in orde brengen.
  zo hebben ze mij verteld natuurlijk

 13. 19

  Het beste is bij het bestellen direkt zeggen dat je bij het inleveren van het produkt betaald en niet eerder zo voorkomt je misverstand. In de USA als je iets besteld kun je zeggen dat je bij het leveren van het produkt pas betaald en niet eerder.