1. 2

  Man, belachelijk. Wel cool.

  Onze overburen hadden de auto al klaar staan volgens mij, want toen wij naar buiten liepen om ze te feliciteren keken we al in hun achterlichten… ;-)

 2. 6

  Manchester United was (waren?) de oude Duitsers, in de Champions League finale 1999 tegen Bayern Munchen. Hier, vlak bij het Mercatorplein, toertoeterden de Turken tot diep in de nacht, gelukkig afgewisseld met keihard professioneel knalvuurwerk.

 3. 7

  Een waardeloze wedstrijd, met een onterechte winnaar die verder geen schijn van kans heeft. En dus helaas ook weer dat stompzinnige getoeter. Geef een Türk een claxon en een aanleiding en hij is een nachtje zoet.

 4. 8

  Ik denk niet dat je als Nederlander veel recht hebt om je te beklagen als het gaat om ‘stompzinnig’ gedrag van voetbalfans…
  [img]http://sportard.wdr.de/wm2006/wm/news200606/22/img/22_oranje_fans_dpa_400.jpg[/img]
  (En dit is dan nog een zeer beschaafd en ingehouden tafereeltje.)

 5. 10

  Domino is erg waaks als het iets Marokkaans, Turks of islamitisch denkt waar te nemen. Het slaat aan en probeert gemeen te blaffen. Onschadelijk, maar hoe raak je het kwijt?

 6. 11

  In de wedstrijd tegen Duitsland staan de Türken met 10-0 achter in de eerste helft en met 15-0 in de tweede helft tot 15 seconden voor het einde van de wedstrijd, waarin Türkije het winnende doelpunt maakt en de Türken, alhoewel veel te laat uitgeschakeld, toch nog een paar uurtjes kunnen toeteren!

  Lukt dit niet dan toeteren ze weer alleen als gebruikelijk bij een bruiloftsoptocht om de omgeving kond te doen van hun aanwezigheid.

  Het zou best nog kunnen dat oranje het gebruik, onstaan na de uitvinding en introductie van de automobiel in het Osmaanse Rijk vlak voor de ineenstorting daarvan met restanten links en rechts van de Bosporus, gaat overnemen. Net als in het dierenrijk gaat het tenslotte om indrukmaken, al is het maar met herrie.

  De oranjefans worden inmiddels nat gehouden in Basel!

 7. 12

  Ik denk dat de Nederlander te gehecht is aan zijn bier en te geconditioneerd over de gevaren van rijden onder invloed om het toeteren hier populair te maken. Toeteren is toch vooral iets van de mediterrane cultuur, waar feest minder gekoppeld is aan alcohol.

 8. 13

  Wat een stilte, bijna 2 uur lang volledige stilte buiten. Wat een genot. Inmiddels is iedereen naar huis, de spullen kunnen ingepakt net als Nederland werd ingepakt.