GC-Café: Steun aan Griekenland

,
GC-Café (plaatje: GeenCommentaar)

Καλημέρα! Speciaal voor het Kamerdebat over de financiële steun aan Griekenland zijn de Kamerleden teruggekomen van hun vakantieadressen. De EU-landen zouden een lening van 80 miljard ter beschikking willen stellen, waarvan Nederland 4,7 miljard op zich neemt. Waarschijnlijk wordt de maatregel door een kamermeerderheid gesteund, maar het politieke spel hoeft er niet minder op te worden. Zo is minister de Jager van Financiën met zijn opvattingen over steun aan Griekenland de afgelopen weken net zo op en neer gegaan als de Amerikaanse beurs gisteren en zijn er nogal wat verschillen van mening over de bekostiging van het pakket. De PVV wil sowieso niet dat Nederland de portemonnee trekt en ziet graag de gulden weer terugkeren, PvdA en SP willen dat banken meedelen in de kosten en GroenLinks wil een bankenheffing.

GC opent de deuren van het café, dat voor de gelegenheid is omgedoopt in Café Hermes. Rond het middaguur is er souvlaki, moussaka, tzatziki en andere gerechten met knoflook te koop. Speciaal voor de Rotterdamse bezoekers die nog wat willen inhalen, hebben we een set goedkope flessen Ouzo op de kop getikt. Betaling uiteraard onder tafel. Γεία μας!

Praat mee in het GC-cafe, waar de televisie staat afgesteld op politiek24.

Reacties (3)

#1 Roy

Fel debat tot nu toe. De Neree (CDA) confronteert Weekers (VVD) met een motie uit 2000 waarin gepleit wordt Griekenland niet toe te laten tot de Euro omdat het land niet te vertrouwen is en zijn zaken niet op orde heeft. Alleen klein-christelijk steunde die motie. Weekers antwoordt met het voor het CDA herkenbare “met de kennis van nu”.

Pechtold confronteert Weekers met zijn eerdere uitlatingen (geen euro naar Griekenland). Sinds die tijd is het reddingspakket gestegen van 30 mld naar 110 mld.

Als ik de populistische partijen mag adviseren: dien een motie in waarin Griekenland met terugwerkende kracht de kosten van de extra inkt nodig voor het bedrukken van Eurobiljetten (EYPO) moet dragen.

  • Volgende discussie
#2 Mark

Goeie grap van Weekers.

Waarom is de VVD ineens kop van jut?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@2: Omdat de VVD bij monde van Weekers een paar weken geleden nog heel hard riep dat er geen cent belastinggeld naar Griekenland zou gaan en de VVD in het recente verleden graag andere partijen (CDA, PvdA) van draaien beschuldigde. Ik vermoed dat je dus naar het bekende koekje van eigen deeg aan het luisteren bent.

  • Vorige discussie