1. 1

  Wel een duidelijke stellingname van de media: Er wordt gesproken van een Marokkaanse activiste en bezette wordt tussen aanhalingstekens gezet in het door Marokko bezette Westelijke Sahara.

 2. 2

  Ja, Bismarck, incluis een muur en koloniseringspolitiek van Marokko. Gelukkig denk ik niet aan een vergelijking met Israël. De aandacht die daar al heen gaat is mateloos.

 3. 4

  @2: De Westelijke Jordaan-oever is inderdaad de 1 na beste vergelijking. Oost-Timor (voor 1998) zou de beste vergelijking zijn. Ik denk dat je met me eens bent dat in alle drie de gevallen de bezetter/kolonisator asap opgerot dient te zijn (in 1 geval is dat gelukkig al gebeurd)?

 4. 6

  @5: Briljant idee. En Oost-Timor mogen de Indonesiërs zeker ook gewoon bezetten, de Oost-Timorezen de bak in flikkeren of overhoop schieten en het halve land vol mijnen leggen als de inwoners ze niet met open armen ontvangen zeker?

 5. 7

  Er zijn heel veel landen in de wereld waar hele volkstammen (letterlijk) door muren worden belet in hun ruimte. Vreselijk! En jammer genoeg, wordt de Nederlandse burger steeds meer en meer ook belet in haar beweging door de overheid die een tandje is in het wiel van de internationale elite die allemaal invloed uitoefenen ten bate van een globaliserende wereld, wat alleen maar om geld gaat. De genoemde elite zijn volgens het boek wat de VK noemt, maar niet goed door hebben gelezen, vooral financiële experts.

 6. 8

  @Bismarck; jezus – wat heb jij gegeten – of ben je stiekem Marokkaans nationalist ofzo ? Weet je hoe lang die gasten al zonder proces in hun makeshift gevangenissen midden in de Sahara zitten ?

 7. 9

  @8: Je begrijpt de situatie geloof ik niet helemaal. Jouw opmerking past namelijk veel meer in het straatje van de Marokkaanse nationalisten.

  Daarnaast vind ik het wat vreemd dat je geen enkel probleem hebt met de mensenrechtenschendingen die de Marokkanen begaan hebben (en nog begaan) bij hun bezetting van de Westelijke Sahara, maar wel kritiek hebt op schendingen van Polisario. Een tikkeltje eenzijdig, zeker gezien de onbalans in schendingen tussen beide partijen.