1. 2

  Het is al erg genoeg dat American exceptionalism an sich erin gehamerd wordt tijdens de geschiedenislessen. Welke reden je daarvoor aanvoert is eigenlijk nog niet eens zo heel relevant, want het kan hoe dan ook geen rationale zijn.

 2. 3

  Ik zie het probleem niet zo. VOC-mentaliteit, slavernij, kolonisme, landdiefstal, indianenmoord, laat het maar zien.

 3. 5

  Eens met mescaline: hoe meer shit gekoppeld aan god hoe beter. En daarbij is dat op zich een historische juistheid want waar hij verschijnt gaan die zaken zich manifesteren :)

 4. 6

  Ben nu ‘The 5000 year leap’ aan het lezen, met daarin veel quotes van de founding fathers. Met name de founding fathers benadrukten het belang van religie-onderwijs op school. Het komt dus niet uit de lucht vallen. En wat er in de USA gebeurt is, is natuurlijk exceptioneel. In grofweg 200 jaar van een uitgestrekte leegte naar de allerrijkste, allermachtigste meest geavanceerde staat ooit. Petje af hoor. @3 Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

 5. 7

  @Rick; als je vindt dat de VS wonderbaarlijk is omdat ze van uitgestrekte leegte met stenen tijdperk bewoners in vierhonderd jaar naar het allerrijkste land op aarde zijn gegaan, weet je wat dan een wonder is ? Japan na de tweede wereldoorlog.

  Seriously, dude. De VS is in zijn ontwikkeling gewoon meegegaan met de rest van Europa – al vierhonderd jaar lang. Wat de VS meeheeft ? Geen oorlogen met buitenlandse vijanden door geografische ligging en veel natuurlijke rijkdommen. Heeft verder geen fuck met de founding fathers te maken.