Fotos der Woche – Necropsie

Soms wordt het internet nog gebruikt waarvoor het bedoeld is en overvalt je bij het zien van een website dat magische gevoel van verwondering wat de meesten van ons hadden in de tijd toen het internet nog groot kon worden.

Te Papa’s Blog is zo’n site. In een laboratorium in het Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa in Wellington ontleden wetenschappers zeedieren en houden dat op een blog bij.
Eind april werd er necropsie op een reuzeninktvis uitgevoerd. Trots laten de onderzoekers zich in bad fotograferen met wat ze liefkozend ‘our girl’ noemen. Deze week was een dwergvinvis aan de beurt, deze pygmy right whale is de kleinste walvissoort die enkel in Zuidelijke wateren leeft. Het onderzoek heeft tot nu toe o.a. opgeleverd dat het dier(tje) is aangevallen door zogenaamde koekjessnijders: kleine haaien die als een zwerm wespen met vlijmscherpe tanden (foto) hun prooien aanvallen maar, die gelukkig voor de walvis, niet door de speklaag heenkomen. En ook dat sommige walvissen haren hebben.

Te Papa’s Blog: Klik, Scroll, Kijk, Lees, Lach, Reaguur En Verwonder!

  1. 1

    Cool! En bizarre plaatjes bovendien…

    Kleine correctie: Te Papa is niet een plaatsje in het noorden van NZ zoals je suggereert met je link, maar het national heritage museum in hoofstad Wellington.

  2. 3

    “Photo der Woche” zou misschien iets beter klinken. De meeste Duitse woorden op -e zijn vrouwelijk. De tweede naamval vrouwelijk is “der”.