Fotos des Tages – USSR kernvuurtorens

poolvuurtorenOoit waren ze onontbeerlijk voor de scheepvaart in Russische wateren boven de poolcirkel: nucleair aangedreven vuurtorens. Een baken van licht in de lange poolnacht en een rots in de branding in onherbergzaam gebied. Na de komst van GPS-techniek en praktische nautische toepassingen daarvan zoals de RobRob [/seth] zijn de vuurtorens als navigatiemiddel echter overbodig geworden en inmiddels verlaten. Naast de harde elementen van wind, regen, zout en vorst knagen ook metaaldieven aan deze bouwwerken, niet gehinderd door de waarschuwingen voor radioactieve straling: Abandoned Russian Polar Nuclear Lighthouses

  1. 1

    Ah, ik zat er ook al aan te denken om daar een postje over te bakken, op een andere site. Te laat :D.

    Anyway, je vergeet een paar smeuiige dingen te vermelden: d’r zijn er stuk of -tig kwijt ( Maar goed dat die trrrrstsische arabieren niet boven de moslimgrens komen!), en d’r zijn al de nodige doden gevallen omdat onwetende siberiers denken zichzelf op te kunnen warmen aan zo’n kernvuurtoren (die dingen worden handwarm door de straling die ze afgeven!) en zichzelf daarbij van een meer dan stevige dosis straling voorzien.

  2. 3

    Freak out man. En dan naast dit invoerblok een advertentie van Droom Meisjes Uit Rusland die zich aan iedere Europeaan aanbieden om maar niet met zo’n radioactieve landgenoot opgescheept te raken. Chill.