Fotos des Tages – Toiletteksten

roman-oil.jpg

Vandaag viel het 4000-ste dodelijke slachtoffer onder de Amerikaanse soldaten in Irak (CNN). Het Canadese ezine Walrus legde in een fotoserie teksten op militaire toiletmuren in Koeiweit en Afghanistan vast, waaronder een overpeinzing waarom als de Romeinen Mesapotamië verlieten de Amerikanen dan ook niet? Romans didn’t need oil !!

 1. 1

  Beetje hypocriet om je als Nederlander druk te maken om de 4000e Amerikaanse dode terwijl er ook al 1 miljoen Irakezen stierven. Het moet voor ons toch niet uitmaken of een dode uit de VS of uit Irak komt?

 2. 2

  1 miljoen?
  Een belgische journalist (Vrankx?) had het laatst op de radio over zo’n 60 per dag (zo’n 100.000 tot nu toe).
  Nog te veel.

 3. 3

  Er zijn natuurlijk tientallen verschillende onderzoeken naar gedaan en geen idee wat het antwoord precies is maar 100.000 doden werd zelfs door het Amerikaanse leger drie jaar geleden al geschat dus dat lijkt me zelfs als absolute ondergrens een te lage schatting.

  Ik zie in de media tegenwoordig steeds vaker het getal 1 miljoen vallen.

 4. 7

  @6, welke ideologie?

  Het getal dat ik noemde is maar een voorbeeld, mijn argument is er niet op gebaseerd. Zelfs de laagste slachtofferschattingen zijn nog 20x hoger aan Iraakse zijde dan aan Amerikaanse. Dat maakt voor mijn argument niet veel uit.