Fotos des Tages – Thunder Horse

Het grootste olieplatform ter wereld is in de Golf van Mexico ernstig beschadigd door de orkaan Dennis en de volgende orkaan Emily is reeds onderweg. Thunder HorseYahoo! Photos = Thunder Horse
Eigenaar BP is in grote problemen gekomen nu het olieplatform dat eind dit jaar moest gaan produceren misschien wel afgeschreven wordt. Het zou in 2006 een productiedaling van 4,5% kunnen betekenen en dan staat BP wederom voor British Panic… (Reuters)

 1. 3

  Het zit ze ook niet mee. Wel grappig dat veel mensen roepen dat er nieuwe technieken zijn, dat de productie niet zal dalen etc. Maar bij alles wat ze proberen loopt het zowat fout. Gniffel Gniffel

 2. 4

  Het lijkt erop dat het niet zozeer door orkaan Dennis komt maar dat er misschien een menselijke fout in het spel is geweest, dit met betrekking tot de ballast tanks. Er gaan geruchten dat er misschien wat kleppen open zijn blijven staan tijdens de evacuatie van het platform afgelopen vrijdag …

 3. 7

  Nieuws uit betrouwbare bron: er zat een constructiefout in de hull van het platform. Mijn bron meldde dat het vergelijkbaar was met wat de Titanic is overkomen en dat Leonardo diCaprio onderweg is.

  Ik denk dat dat laatste een grapje was.

 4. 8

  Ze kunnen beter Michael Moore sturen om samen Sugar Lee Hooper op die andere punt van het platform een Titanic imitatie te doen, wellicht kantelt het gevaarte dan weer…?

 5. 10

  Nog niets vernomen van Horse© alhier. Wellicht heeft hij zijn kleppen open laten staan in het verzonken gedeelte;-?

 6. 12

  Dennis heeft naar het er uitziet helemaal geen schade aan het Thunder Horse Productiion Drilling and Quarters semi submersible platform veroorzaakt.
  Dennis is n.l op ruime afstand het TH PDQ gepasseerd.
  Er is waarschijnlijk water via de normale ballast- of koelwaterinlaten naar binnen gelekt gedrurende de lange periode, dat het PDQ i.v.m. Dennis ontruimd is geweest.