1. 6

  Er staat maar een selectie online van wat er allemaal is. De RAF luchtfoto’s zijn tamelijk breed in gebruik, door heel nederland (@mb niet alleen in wageningen, ondanks de link hieronder). Bijv, bij het plannen van een brugverbreding wil men graag weten waar de bomkraters ook alweer lagen.

  Onderstaande is een pareltje van het gebruik:
  http://www.historischwaterbeheer.wur.nl/

  Voor utrecht bijvoorbeeld: http://www.historischwaterbeheer.wur.nl/bladen/b31o.jpg (erg grote grote file)

 2. 7

  mag ik het gek vinden dat het IJsselmeer (Zuiderzee) onbekend is bij de Engelsen, dat ik een paar provincies mis, en dat er maar 1 foto is van Gelderland?

 3. 8

  mag ik het gek vinden dat het IJsselmeer (Zuiderzee) onbekend is bij de Engelsen, dat ik een paar provincies mis, en dat er maar 1 foto is van Gelderland?

 4. 9

  @mb: Je kan daar de foto’s kopen met een resolutie van 3000 pixels op de lange kant.

  @DrBanner: Dank voor die laatste link. Dat is eindelijk weer een kaart waar het gehucht waar mijn familienaam vandaan komt op staat.

 5. 12

  @gronk

  Mensen als Kees van Oosten heb je hard nodig om de gemeente enigszins bij de les te houden.

  HC wordt met 45000m2 uitgebreid (dat was u bekend?) , dan kan een luis in de pels echt geen kwaad.

 6. 13

  Ik snap best dat je een gemeentebestuur moet tegenhouden om niet al te megalomaan tekeer te gaan. Aan de andere kant, utrecht is een van de vier grote steden, waarvan d’r twee nauwelijks een centrum hebben (den haag en rotterdam). Om dan een clubje te gaan oprichten dat met luchtverontreinigng als wapen alle centrumontwikkeling tegen te gaan… nah, je kunt ook te ver gaan.

 7. 17

  Zo naïef en kortzichtig. GrR, gronk, ik hoop dat jullie nooit te maken krijgen met ingrijpende bouwplannen voor je deur.

  Utrecht speelt het spel alles behalve fair en slaag er blijkbaar ook nog in om haar tegenspelers goed zwart te maken.

 8. 18

  @leven: Als je niet wilt dat er gebouwd wordt dan moet je misschien niet in een grote stad gaan wonen, maar in een of ander keuterdorpje. Kun je daar de NIMBY uithangen.

 9. 19

  Het mooie van zo’n keuterdorpje is ook nog eens dat je daar vaak ook schone lucht hebt. Tenminste, als je niet naast een varkensboer woont. Maar dan moet je die even kapotprocederen, dan ben je daar ook vanaf.