Foto des Tages – Submission


In Zwitserland is een rel ontstaan over de sluier die de minister van Buitenlandse Zaken Micheline Calmy-Rey droeg tijdens een bezoek aan de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Calmy-Rey was daar voor het sluiten van een grote gasdeal. Het tabloid Le Matin in Lausanne sprak gisteren van “a submissive woman” en ook verschillende Zwitserse parlementariërs zouden hebben geklaagd over de nederige aanpassing in het tenue van hun minister (IHT). De minister heeft de kritiek inmiddels gepareerd dat ze zich helemaal niet nederig heeft gedragen maar dat ze de sluier enkel droeg om respect te tonen voor haar gastheer. Persoonlijk vind ik deze doorschijnende sluier nog best kinky? Oordeel zelf: foto.

Reaguurders Update: “Bij de Iraanse autoriteiten was juist de opwinding groot toen haar sluier even niet goed zat tijdens de persconferentie”. Check die foto’s van een afglijdende sluier!!

 1. 2

  Ze respecteert de daar geldende kledingvoorschriften voor vrouwen, zoals ze zelf al aangeeft. Wat is daar mis mee?
  Lijkt me wel handig als je een deal wilt sluiten.

 2. 3

  Micheline en naturel
  null

  Le chat de Micheline
  null\

  Micheline se detonné
  null

  Micheline appelle la maison
  null

  Micheline en une peinture de panter stretch
  null

 3. 5

  E.e.a. ligt natuurlijk aan de Zwitserse cultuur omtrent de gelijkwaardigheid van vrouwen. Als in beide culturen vrouwen als eigendom wordt gezien, maar in Zwitserland wordt dat geüit door vrouwen zich als sexspeeltjes te laten kleden, en in Iran door vrouwen zich te laten verstoppen achter lagen van textiel, zie ik het probleem niet zo. (Nou ja, het probleem is er natuurlijk wel, maar dan moeten die Zwitsers maar eens eerst orde op zake in eigen land stellen.)

  Als echter de Zwitserse cultuur voorschrijft dat vrouwen zich niet onderdanig tegenover mannen hoeven op te stellen, dan is het gedrag van de minister disrespectvol tegenover Zwitserland. Misschien kan ze dan naar Iran verhuizen, waar de achterlijke ideologie met haar eigen opvattingen strookt.

 4. 6

  Gelul. Branco, weetje dat in Zwitserse ple’s het ikoon van baby verschonen bij de mannen wc hangt?

  Heb ik in gipsland nog nooit gezien hoor.

  When in Rome, goeie benadering.

 5. 9

  Ik kan me ene Wilhelm Kok herinneren in Karzai-tenue. En een keer met een keppeltje op. Maar dat is een man, herstel: geen vrouw, dus is het dan ook een issue? En zo ja, dezelfde issue? Die vrouw bepaalt gewoon zelf wat ze aantrekt. Respect en fatsoen is niet nederigheid als in onderdanig. Ook niet als Mahmoud dat denkt. Maar zo te zien denkt Mahmoud aan hele andere dingen..

 6. 10

  PS: afglijdende sluier betekent dan dan gelijk “zwoing” in zo’n zaal, vraag ik mij op de een of andere manier blijkbaar af. Eigenlijk op een manier, zoals ik heb bij die foto van Tineke Huizinga in dat hitsig MTV setje. Hmmm. Mooie gedachte, ik kruip er es in

 7. 12

  @8: Dat is een van de deuren van de conferentiezaal en de fotograaf vraagt zich af, waarom moet alles zo slordig en armoedig georganiseerd zijn.
  Achter dat deur stonden de Iraanse personeel van het ministerie van buitenlandse zaken, tot verbazing van de Zwitserse minster, hardop hun middaggebed te doen.

 8. 14

  “When in Rome, goeie benadering”

  Vind ik ook. Maar ja, krijgen onze politica dan ook netjes een hand van de heren moslimpolitici als er hier een deal moet worden gesloten?

  Hoe dan ook, wat internationale handel en zo betreft, kun je beter praktisch denken. Vind ik. Ogen dicht en cashen.

  En die sluier staat haar inderdaad best wel goed.