1. 4

  De teloorgang van de vrijmetselarij is begonnen toen deze zoekers naar individuele verheffing bij elkaar begonnen te kruipen als nietige mieren, toen eenmaal de deur open was voor kuddedieren, begon de intellectuele teloorgang, en het is nu niets meer dan een zweverige club eenzame mensen die Sofie’s Wereld bestudeert.

 2. 5

  WIE van de redactie heeft die zwarte balkjes ingekleurd? Met paint. Wie? Wie bedrijft hier nodeloos censuur? Bronnen die aanvankelijk niet wensen te worden vermeld..en nu dit weer. Ik denk erover mijn abonnement op te zeggen…en voortaan op GS verder te gaan reageren. Kan ik éindelijk ook eens kutkankertyfusHOERRR eruit Gilles de la Tourette tetteren. Nu nog een schuilnaam verzinnen. “Botte Hond” is jammer genoeg al vergeven, ik dacht zelf aan: “Van De Pot Gerukte Bloedpoeper” of “Krijgt Een Vet Hart”. Maar, laat ik nou maar geen overhaaste beslissingen nemen en e.e.a. nog even bezinken…want..

  Overigens had ik gisteren wel een voetnoot verwacht bij reportage over GS als: “Het kan ook anders, beter, genuanceerder, puur op de inhoud, maar vooral: het portie sociaal warm menselijk geluk dat je dagelijks b.v. in vrijmetselarij Sargasso dwars door het beeldscherm tegemoet komt stralen en doet opgloeien”…nee hoor niks daarvan, geen kik. Snappu dat nou?

  Tja, wat wil je ook: amateurs, kunnen nauwelijks het SargassoCPUmoederbeest draaiende houden…en wat een leuke leestips zie ik nu ineens…rechts…en állemaal gelezen ook.

  Nooit weg..een belezen redactie.

 3. 7

  En wat is het doel van deze post?
  Weet de redactie wel dat er vele clubjes in NL zijn met evenzovele feestjes waarvan er meerdere veel erger zijn dan deze. Kaalkopjes die zuipend en kotsend door het leven gaan kunnen niet op uw goedkeuring rekenen. Keurige dames en heren blijkbaar net zo min. Moeten we allemaal pseudointellectuelen zijn als u. Links bovendien. En hoe ziet u er dan uit op een feestje?

  @YP
  Ouwe kankerpot… hé, rot op naar je tiefusmoer… etc…
  Is geen woord Frans bij maar dat kenne ze in Rotjeknor toch niet.

  En wow, Caprio kent Sofie’s wereld gelezen.
  A History of Western Philosophy. Wow.
  Een vrijmetselaar!

  Tering wat een zootje…
  Ik ga emigreren.
  De politiek is al net zo min wat zinnigs.

 4. 8

  @HansR: Uh, als je ergens niet over kan schrijven omdat er altijd iets ernstigers/serieuzers is, dan wordt het wel een beetje zwart hier hoor.

  Lighten up man. Lach om de schortjes.

 5. 9

  Ik lach me rot man… zie je dat niet.
  Hoe vaak schrijf ik zo’n comment.
  Ik kon me fingers bijna niet liften van het lagge…
  Die humor van tegenwoordig is genadeloos op Sargasso.

 6. 10

  Treurig toch die club, ouwe knarren die van hun vrouw even weg mogen en zich dan even de machtigste mannen op aarde wanen. Wat zou er toch in die envelopjes zitten, heeft moeder de vrouw daar drie stuks fruit in gestopt?

 7. 13

  O, voor het geval dát HansR, stop dan tenminste nog wat aangename herinneringen aan Holland in de koffer. Als er nog plek is dan…

  Anders raakt e.e.a. in de vergetelheid en ligt misschien verbittering op de loer. En dat zou zonde zijn.

  “Vluchten kan niet meer”..wie zong dat ook alweer….

 8. 17

  De vrijmetsalarij is te vergelijken met het koor (ballenvereniging) maar dan met een meer mystiek-practisch tintje en een goed glas wijn, voor, tijdens en na de voorstelling.

  Het zijn de ego’s van mannen en vrouwen die, geplaagd door moraal-ethische bezwaren over hetgeen ze elke dag weer verprutsen in onze maatschappij, iets ‘hogers’ willen doen!

  Er zijn talloze interviews met Vrijmetselaren waarin ze dan ook met gepaste trots en bescheidenheid, vandaar de balkjes en de schortjes (ik doe mijn goede werken stilletjes en ik doe ze vanuit een soort vrouwelijke intuîtie), over hun dure hobby praten.

  Komisch?

 9. 24

  @MP
  Ik eet 3 koekjes bij de koffie, drink geen thee;

  @Gezellig
  Wiet hou ik niet van – doe maar een biertje – en Koninginnedag al helemaal niet… bwahh, teiltje.

  Mopper, mopper, mopper… ;)

 10. 27

  grenswetenschappelijk commentarier ‘voednood’ zet mij (dichterlijk) aan het denken.

  voednood?

  voetnoot x barstende uiers en dergelijke
  niemandalletjes x barstende uitersten
  strukturerend staafsel en uitbarstingen

  verwarringstichter per definitie
  nodeloos gewroet,
  voednood niet lenigend, voeten niet inaardend
  sign of the times, voedingsbenodigdheden afbreuk

  dienende mogendheden, thanatopie
  geen steenmolens geen lievenswaardige

  spoortjestrekkerij
  geen vaste voedhoud(ing), voedgreep

  …………..

  Reageren als gast » … werkt duidelijk niet