Foto des Tages – Kwetsbaarheid

Klik naar artikel met grotere foto
Anderhalf jaar geleden kwam GroenLinks met het onzalige plan om SUV’s rondom scholen te weren, de oversized vehikels zouden namelijk een gevaar voor de kinderen vormen. De Amsterdamse burgerrechtenbeweging Moeders uit Zuid tekende direct protest aan tegen deze flagrante schending van de vrijheid van imago-uiting en belemmering in het uitoefenen van hun halen-brengen professie. Uit een recente nieuwsfoto blijkt nu ook nog eens dat de feiten geheel andersom liggen: niet de kinderen maar juist de SUV’s lopen gevaar bij een onverwachte ontmoeting. One person was injured this morning when a sport utility vehicle crashed into a school bus on the Near Southside. (IndyStar.com)

 1. 3

  Dat is een beste klap geweest. Injured. De bestuurder mag blij zijn. De rest van de wereld trouwens ook: weer een SUV minder.

  Bestaat die Moeders uit Zuid nog?
  Of zijn ze door hun SUV’s heen (of door hun chauffeurs)?

 2. 4

  Die SUVk#tten rijden daar dus net zo slecht als hier.

  Auto lijkt nu meer op een T-Ford Doctor’s Coupe. Moet goed hard hebben gereden.

  Is de Indystar de US dochter van Indiemedia?

 3. 5

  Ter eigen bescherming wordt dus in het vervolg verboden om met SUV’s, F1 bolides, helicopters, ruimteschepen, tijdmachines etc. kinderen bij school af te leveren.

  Die gekke gele schoolbussen verbieden (of de chauffers daarvan een fatsoenlijke rijopleiding geven) lijkt me eenvoudiger.

 4. 6

  @5: Tijdmachines? Hoe stel je je dat voor? Je gaat ergens wonen waar vroeger een school was en je zapt je kind elke dag tussen 9 en 5 even een paar eeuwen terug de tijd in?

 5. 11

  Tis maar net wat je een suv vindt. Voor mij is alles groter dan een fiat500 een suv. Ik heb niets tegen suv’s overigens maar rijdt er niet in.

  [IMG]http://img294.imageshack.us/img294/3717/fiat500ua2.jpg[/IMG]

 6. 12

  Mag je zo’n SUV niet preventief uit zelfverdediging onklaar maken, daar had Rutte het toch over, die SUVs zien er vaak er dreigend uit namelijk.

  Hoort een SUV niet gewoon te vallen onder verboden wapenbezit? Als ik aankom met een groot kapmes en zeg dat ik die gebruik om een appeltje (met iemand) te schillen, dan mag dat ook niet, dat kan namelijk ook prima met een klein zakmesje.

 7. 14

  @ Arnoud

  Dit model is een afgeleide van de Chevrolet Tahoe. Heeft geen enkele technische relatie met de HumVee van het Amerikaanse leger.

 8. 15

  @Bismarck 6 Nee. Dat is administratief al niet te doen, vanuit de toekomst reizen.

  Tijdmachine, b.v. een auto, werkt zowel in ruimte als in tijd, dat is bekend. Het ding rekt de tijd buiten op en verkort die binnenin navenant. Het effect op jou (binnen) is dan dat de tijd buiten veel langzamer loopt, bijna stilstaat. Alles staat stil, alleen jij rijdt zo naar school. Een ritje van een kwartier in 1 of 2 seconden. Voor jou wel in een kwartier natuurlijk.

 9. 17

  @9 : En een veilig voertuig ook, zo’n leopard. Gegooide stenen door medeleerlingen komen absoluut niet bij de inzittenden.

  Ik stuur mijn vrouw er in het vervolg met de Abrams A1 op uit, ook voor de boodschappen.

 10. 20

  @ Afgeschoten Krakert: ik zie wat je bedoelt met Linkse Kerk, die Neocons zijn ontzettend links.

  “E.J. Dionne
  The high cost of chasing away moderates
  WASHINGTON — “The center does not try to read anybody out of the party,” the experienced Republican politician declared. “But the farther you go in either direction, the greater the inclination to read others out.” He deplored party purges as “political cannibalism” and insisted: “The center must lead.”

 11. 21

  Levend eruit gekropen? Die benzineslorpende ”tanks” ook. Op een andere milieuvriendelijkere brandstof maakt het mij niks uit. Controle (denken te kunnen) hebben over zo’n gevaarte is twee….sommigen hebben dan wel een rijbewijs gehaald in een klein kukelautootje,..en paar centjes verdiend om dan als God ”Wie maakt me wat nu” het asfalt te gaan kreukelen en denken dat je je hoofd dan niet meer dusdanig hoeft te bewegen dat je goed in alle spiegels kunt kijken….gewoon luie varkens dus….

 12. 22

  Nav de uitspraak “klote-auto” door de Belgische federale minister van mobiliteit, of ten tijde vàn, werd ook gezegd dat er ergens een SUV-eigenaar z’n *eigen* kind zou hebben doodgereden bij gebrek aan goed zicht…

  In elk geval, de opkomst van die hele SUV kl*terij is van het lelijkste sinds de jaren ’90. En de milieu-ellende, natuurlijk.

 13. 23

  SUVs zijn kleine vrachtwagens. Daar is een simpele reden voor: vrachtwagens hoeven in de VS niet zo veilig te zijn als personenauto’s. Een SUV die omrolt verplettert zijn inzittenden onder de drie ton die zo’n bakbeest weegt. Een SUV rolt eerder om vanwege zijn hoge zwaartepunt.

  In de VS werd de SUV als een handige auto gezien voor soccer moms die grote afstanden over brede wegen in verafgelegen counties moesten afleggen met een bak vol kroost.

  De enige reden dat Nederlanders SUV’s rijden, is omdat ze dat stoer vinden.

 14. 25

  Een belangrijke reden om in Nederland een SUV of andere grote auto met grote kreukel- en botszone te rijden is het zwaar verouderde Nederlandse wegenstelsel, dat bovendien ook nog eens voor minstens 50% gevuld is met vrachtauto´s van allerlei pluimage.

  Trouwens ik wordt vaker voorbijgeraced / gesneden /rechtsingehaald/ etc door een bestelbus dan door een SUV.
  Ik ga pas weer aan het milieu doen als ik het gevoel heb dat ik weer veilig door Nederland kan rijden.

 15. 26

  Ik ga pas weer aan het milieu doen als ik het gevoel heb dat ik weer veilig door Nederland kan rijden.

  Is dat voor of na de grote vloedgolf die alles beneden +50cm NAP overstroomt?

 16. 31

  Dat gemiezemaus over de suv’s kan ik niet zo vatten. Zien de gewaardeerde reaguurders niet dat ze zich dan op een glijdende schaal begeven?

  Hoeveel cuub mag een huis, is het verantwoord te gaan wintersporten of s’avonds je knie of bekken te verslijten bij dat endomorfine opwekkende gehol, allemaal (Snap) kl*terij? etc..carte blanche hoor..gevaarlijk pad.