Foto des Tages – Holocaust Maquette in Iran

Volgende week maandag en dinsdag wordt in Iran de Holocaust conferentie gehouden. De conferentie zal een bonte stoet van gore dwergen aantrekken die wederom een poging gaan wagen om de systematische moord op tenminste 6 miljoen joden in twijfel te trekken. In deze publiciteitsstunt van president Ahmadinejad zou het Iraanse regime zich nog wel eens flink kunnen verslikken. Maar dit alles zal de Australiër Fredrick Töben wurst sein, voor hem is deze conferentie misschien wel zijn finest hour om zijn verwarde theorieën voor een laatste maal op zo’n groot publiek over te brengen. Töben is oprichter van het Adelaide Institute dat zich bezig houdt met stelselmatige Holocaust-ontkenning. Voor de conferentie in Iran nam hij een maquette van een concentratiekamp mee. De maquette was al eerder in Iran voor een ogenschijnlijk kleinere tryout (fotoverslag) van wat we maandag kunnen verwachten. OnzeManinTeheran houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

 1. 2

  Geschiedsvervalsing als wetenschap, hoe ziek? Net zoals dat Intelligent Design met het verdraaien van feiten en de verhalen van Ron Hubbard van de Scientology Church. Brrrrrrr.

 2. 4

  Who gives a fuck? Wie zich echt erin verdiept weet dat de Holocaust echt is. Bovendien hebben al deze idioten recht op hun idiote mening. Vrijheid van meningsuiting?

 3. 5

  @Ishamael. Iedereen heeft recht op een eigen mening. Maar het verdraaien van de werkelijkheid (een bewezen werkelijkheid) omtrent dit soort punten is niet toelaatbaar. Dit valt niet onder de vrijheid van meningsuiting.

  Als ik zeg dat een dobbelsteen rond is, en vervolgens uitgelachen wordt. Ik ga dan naar de rechter omdat men mij belemmert in mijnvrijheid van meningsuiting, dan zal de rechter toch echt meelachen vrees ik.

 4. 6

  @Imgikke: maar er zijn wel ronde dobbelstenen…

  Maar ik vind dit een moeilijke. An sich het niet geloven in de holocaust en daar op zichzelf iets over roepen zou wat mij betreft mogen. Maar dit gebruiken om een groep te stigmatiseren of als grondslag voor het beledigen en grievend kwetsen van een groep, dat gaat veel te ver. En dat is wel wat meestal direct volgt op de holocaust ontkenning. Dat zie je ook op dat foto-verslag. Dat is ook het enge aan die lui.

 5. 7

  Duitsland zelf heeft het aantal vermoorde Joodse slachtoffers van 6 miljoen officieel terug gebracht naar 1.5 of 2 miljoen.

 6. 8

  O, wat moet je toch godvergeten veel van dat internet houden dat het zomaar kan dat iemand met het pseudoniem ‘Arie Knalkadaver’ zonder enige verwijzing naar een webpublicatie oid opmerkt dat “Duitsland zelf” het aantal vermoorde Joodse slachtoffers “officieel” heeft teruggebracht tot 1,5/2 mln.

 7. 13

  denken staat vrij; alhoewel je bij dit soort figuren misschien niet echt van denken kunt spreken..

  gewoon weerleggen wat ze zeggen ipv strafvervolging instellen

 8. 14

  Zo had ik laatst een conferentie georganiseerd die wederom een poging waagde de systematische moorden op vele miljoenen mensen met verkeerde politieke opvattingen in Rusland in twijfel te trekken. Ik hoopte op een bonte stoet van gore dwergen… maar er kwam niemand…

 9. 16

  @Gerrit: Inderdaad. Iran zegt onafhankelijk te zijn, maar is dat natuurlijk helemaal niet.

  En ook inderdaad, waarom die bovenproportionele aandacht voor de miljoenen doden van de Holocaust t.o.v. de evenzovele miljoenen doden veroorzaakt door Stalin?

  Zijn Joden sexier?

 10. 17

  @5: Jij wordt niet in je recht van vrije meningsuiting geschonden als je probeert te vertellen dat dobbelstenen rond zijn. Uitgelachen ja, maar je mag het zeggen. Maar de meningen van Dhr. Toeben mag hij niet vrij uiten.

  Toch wel een verschilletje lijkt me.

 11. 18

  @Spuyt12: Je zou haast nog gaan denken dat er een politieke agenda achter schuilgaat… maar ik denk dat Joden inderdaad gewoon sexier zijn en het daardoor beter doen in de kijkcijfers. Uit het fotoverslag:

  The Iranians students have no interest in liquor, drugs, pornography, and other Jewish pushed vices.

  Kijk, dan is die populariteit van die Joden ook niet zo verwonderlijk, uit een goelag heb ik nog nooit sex, drugs en rock ’n roll (ook een uitvinding van Joden) zien komen.

 12. 19

  “Als ik zeg dat een dobbelsteen rond is, en vervolgens uitgelachen wordt. Ik ga dan naar de rechter omdat men mij belemmert in mijnvrijheid van meningsuiting, dan zal de rechter toch echt meelachen vrees ik.”

  Wat een kontverhaal. Je wordt belemmert in je vrijheid van meningsuiting als je uitgelachen wordt? Tuurlijk niet. Je hebt dan toch al je mening kunnen uiten? Dat anderen het daar dan niet mee eens zijn is hun goed recht. Maar aan het recht om je te uiten wordt dan echt niet getornd.

  “Maar het verdraaien van de werkelijkheid (een bewezen werkelijkheid) omtrent dit soort punten is niet toelaatbaar. Dit valt niet onder de vrijheid van meningsuiting.”

  En dan krijgen we een rechter die De Werkelijkheid voor ons gaat vaststellen? En van die punten waarop dat wel of niet van toepassing is? Gelul! Verdraaien van de werkelijkheid valt prima onder vrijheid van meningsuiting. En anders schaar je het onder het kopje religie. Boeit mij het. Wat dacht je van een wetenschapper die een radicaal nieuwe theorie over het ontstaan van het Heelal in elkaar flanst? Dat is toch ook het verdraaien van De Werkelijkheid (zoals die tot dan toe plaats vond). Er is vrijheid van meningsuiting of dat is er niet.

 13. 22

  @Spuyt12
  …de miljoenen doden van de Holocaust t.o.v. de evenzovele miljoenen doden veroorzaakt door Stalin?

  Op deze site staan wat getallen: Voor 1900 en na 1900 in de tabellen.

  Het zijn er in elk geval niet evenzovele miljoenen maar de getallen zijn schrikbarend en de 9 miljoen joden steken er schril bij af.

  Het is natuurlijk wel de meest doelgerichte en de enige industriële massamoord geweest. En o.a. daarom steekt ze er zo bovenuit.

 14. 27

  Groink (19) heeft gelijk. Als je bepaalde “geschiedkundige feiten” bij wet gaat vastleggen, zoals in een paar naburige landen het geval is, begeef je je in heel gevaarlijk vaarwater.

  Geschiedenis is een wetenschap, ieder standpunt moet altijd ter discussie kunnen staan. En het moeten zeker niet niet-experts, in dit geval rechters, zijn die gaan vertellen hoe het allemaal in elkaar steekt.

  Juist in de wetenschap moet je alles kunnen zeggen, de wetenschap is vrijwel als enige in staat hardnekkige misvattingen te doorbreken, maar kan dat alleen als er ruimte aan alternatieve theorieën wordt geboden.

  En als het een op wetenschappelijke wijze geformuleerde hypothese is, kan het ook niet leiden tot smaad: verwerp haar met empirisch bewijs of zoek een betere.

 15. 28

  Wat een prachtig politiek correcte post, zo politiek correct dat er geen enkel feit wordt genoemd, prachtig, schitterend nogmaals, niets dan ethisch lof voor deze poster.

  Heeft er trouwens iemand een link of zo voor het bewijs van dat getal van 6 miljoen, ik kan me herinneren dat niemand dat eigenlijk met zekerheid kan zeggen, dat het hier slechts schattingen betreft, hoewel er met zekerheid gesteld kan worden dat er miljoenen slachtoffers zijn gestorven in de kampen. Is er ergens een opsplitsing van die getllen echter, zoals: honger, gas, uitputting, kogel, enzo, zoiets, om de politieke correctheid te staven met wat feiten. Hoewel het begrip Holocaust vrij ruim is en de genocide van Joden moeilijk te ontkennen is, is er wel ruimte voor wetenschappelijke discussie lijkt me, hoe politiek gevoelig ook. Ik juig een conferentie dan ook toe. Bovendien, vind ik het absurd om meningen en meningsuiting te beperken bij wet, ridicuul gewoon om iemand omwille van een boek te vervolgen bijvoorbeeld, bekrompen burgerlijkheid, die hier ook enigszin doorschemert.

 16. 29

  Oké,..en dat er holocaust- ontkenners bestaan à lá. Leef je toch vooral uit zou ik zeggen. En voorál als die Töben de protagonist van die beweging blijft! Want dit is toch wel een geintje zeker? Nou,..die maquette?! Kijk d’r nog es goed naar. En zeg dan dat het niet waar is. Groene grazige wei, boompjes rond de barakken, kleurige daken,..lijkt wel een vakantiebungalowpark. Zo dom zullen die Iraniërs toch niet zijn zeker,…in zee gaan met die Töben?

  Luchtfoto Auschwitz 1945:
  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/Au_I.jpg[/img]

  Zoek de verschillen.

 17. 31

  @L’Immoralist:

  hiero

  Laten we de discussie over het feit of die link nu wel zo onafhankelijk is of niet (Yad Vashem is het Israelische Shoah museum) maar even uit de weg gaan, feit blijft dat er een aantal controleerbare sources tussen zitten. Als ik verder zo rondneus op het Interweb dan blijkt zo’n beetje elke lage, onderbouwde wetenschappelijke schatting rond de 5 miljoen te liggen.

  Wat betreft de conferentie: Iran had best een poging kunnen doen om een serieuze conferentie op te zetten maar op deze manier zal hen enkel hoongelach van de wetenschap ten deel vallen daar ze enkel revisionitische elementjes hebben uitgenodigd en bovendien niet de ruimte geven aan een tegengeluid vanuit de wetenschappelijke wereld (waarschijnlijk onder het mom dat dat allemaal smerige Zionisten zijn of iets dergelijks)

 18. 32

  De Iraniërs willen gewoon het westen provoceren: ‘jullie geintjes maken over onze profeet en dan niet begrijpen dat wij boos worden? Wacht maar hebben wij ook een geintje!’

  En een betreurenswaardig aantal westerlingen trapt er met open ogen in en gaat briesend en scheldend roepen dat het allemaal verboden moet worden etc.

  Hap!

  Doel bereikt. Ahmadinejad scoort. 1-1

  (Lijkt wel een ‘old school’ blogger, die Ahmadinejad!)

 19. 34

  O, weet jij het weer beter, Krekel? Holocaustontkenning is het nieuwste van het nieuwste in Iran, de laatste mode, een rage en heel populair onder jong en oud. Waait wel weer over.