1. 2

  Tja ik vind het dan weer onzin dat er weer zoveel aandacht is voor het koninklijk huis. En wat zijn ze allemaal weer goed bezig daar! Ondertussen leven we nog steeds in een halve democratie, maar daar mag je het dan niet over hebben.

 2. 3

  Bovendien worden er duizenden koters per dag uitgepoept. Wat maakt de een beter dan de ander. En moet je geen medelijden hebben? Deze kinderen zullen in elk geval in hun leven amper privacy kennen en in een keurslijf door de pers en maatschappij geduwd worden. Weinig ruimte voor eigen keus en dito leven. Arm kind!

 3. 5

  @2 zonder koninklijk huis leven we ook nog in een halve democratie hoor…

  Overigens mag wat mij betreft mij het Koninklijk huis ook per direct worden afgeschaft.

  Maar zo’n kindje ziet er altijd schattig uit. Morgen een mooi geboren kindje uit Ghana als Foto des tages?

 4. 6

  Fijn, weer een kostganger. Of zou dit die revolutionair zijn die het volk de ogen opent? Overigens mag er wat mij betreft een roddelbladaccijns komen om voor het koningshuis te dokken, dan hoef ik niet aan die onzin mee te dokken.

 5. 7

  @Brasszje: Ook zonder blauw bloed worden kinderen in een keurslijf geduwd. Door de overheid geindoctrineerd en door de maatschappij gevormd. ‘The rich get rich. The poor stay poor. That’s how it goes. And everybody knows.’ (Leonard Cohen)

 6. 11

  @2/5: Ik zie dat koninklijk huis wel als een goede manier om geen president te hebben; dat zou veel te veel macht bij 1 persoon concentreren. Zie Chirac of Bush, zo zou NL juist ondemocratischer worden. Het Duitse model is eigenlijk het beste, maar ik vind het onze een goede tweede. Moeten die Oranjes alleen nog eens een keer belasting gaan betalen…

 7. 14

  In België gaan ook stemmen op om het koningshuis af te schaffen.
  Een van de argumenten is geld.
  Maar als ze het boeltje dan onderzoeken dan blijkt telkens weer dat een president nog meer centen kost dan een koningshuis. Wegens om de zoveel jaar verkiezingen ed.

  Ondemoncratisch is een koningshuis wel, maar aangezien ze toch vooral protocolair zijn, who gives a fuck?

 8. 16

  @mescaline

  Niks persoonlijks, maar liever niet. Wallonië zou dat niet aankunnen en hoewel we er altijd mee bekvechten zonder Wallonië zouden we ons toch maar eenzaam voelen ;-)

 9. 17

  Jeroen: je geeft het zelf al aan, een presidentschap naar Duits model is een uitstekend alternatief. Geen verkiezingen nodig, dus de besparing van Blammeke is gerealiseerd. Hoeven we geen heel koningshuis te voorzien van toelage, personeel, bewaking, auto’s wegens de vorige in de prak gereden, vliegtuigen wegens bezoekjes aan Lech….

 10. 19

  Wat is overigens bedoel is dat er best een koningshuis mag zijn van mij ( wel even bezuinigen daar graag ), ook handig voor het monumentenonderhoud. Maar de indirecte invloed van de kroon op allerhande benoemingen moet echt zsm geschrapt worden. President zie ik idd niet zitten, waarom kan de MP niet ook gewoon tijdelijk staatshoofd worden? Dat is al practisch zo.

 11. 20

  nou en…

  er worden heel veel mensen geboren iedere dag, ik vind het volstrekt belachelijk dat deze ‘speciaal’ zou zijn.

  Van mij mag haar pappie gewoon morgen aan het werk (echt werk) en haar mammie mag na wat zwangerschapsverlof ook weer aan de bak.

  Misschien dat ze dan nog eens nadenken over de volgende koter, het is best makkelijk om er grote aantallen kinderen op na te houden als je dat kunt doen op kosten van de gemeenschap. Maar ik denk dat heel veel nederlanders een tweede kind al amper kunnen veroorloven, laat staan een derde.

 12. 22

  stelletje z..kerds!

  Laat dat koningshuis nou toch lekker bestaan. Is tenminste nog een beetje tegenwicht voor onze democratie voor vier jaar. Continuïteit. Met een president zijn we echt niet goedkoper uit. Die beveiliging en snoereisjes zijn er dan ook. En dan ook nog voor de ex-presidenten.

  Wat mij betreft is dit een leuke afwisseling op deze webstek. Ga zo door.

  En bovendien: het is een mooi kindje. Dat mag ook wel eens (gezegd worden).

 13. 24

  Koningshuis naar Thais model is best. Daar hebben de monarchen op een dag vastgesteld dat ze voldoende kapitaal hebben om tot in de eeuwighied van rond te komen. Ze hoefden verder geen belasting meer.

  Ons koningshuis is overigens niet zo machteloos en protoculair als verondersteld. Bea gaat niet voor niks elk jaar babbelen met haar Bilderberg makkers.

 14. 27

  koningshuis is als een stabiliserend vliegwiel voor de democratie en bovendien goedkoper dan 4 of 8 jaarlijkse presidentsverkiezingen etc.

 15. 29

  Het Republikeins Genootschap heeft al eens gepleit, om de Vice-Voorzitter van de Raad van State staatshoofd te maken. Kan zonder al te veel overhoop te moeten gooien.

  M.b.t. een koningshuis/adel: m.i. is het Afrikaanse model het best. Iedereen mag zich dan koning noemen, voor wie er in geloofd… maar dan wel binnen een Republiek (Ghana) ;-)

 16. 32

  Nieuw koningskind. Fijn, ouders blij, prima. Maar… zo’n toespraakje van een glunderende Balkenende, alsof ie Maxima persoonlijk bevrucht had, werkelijk vreselijk (nat gekamde haartjes?)

 17. 35

  @28: integendeel. Bovendien onderschat juist het koningshuis het apengedrag van de Nederlander niet (incl. het apengedrag van republikeins-genootschap-nederlanders).

 18. 36

  @dr Banner Lang leve het Hollandse koningshuis ! Maar wel beetje jammer dat het niet een jongetje is . Zolang het maar gezond is .Toch ? De koninginnetjes doen het goed hier …
  Het is volgens mij zo wiezo het vrouwelijke geslacht wat niet de achternaam maar de voornaam behoort verder te dragen .Het is ook moeder aarde en onze vader in den hemel ..Maar we leven hier op aarde dus …Lang leve het nederlandse koningshuis en de toekomstige koningin der nederlanden

 19. 37

  Ik ben sowieso voor meer emancipatie binnen het koningshuis .Lang leve de koningin met haar vrouwelijke opvolgers ! Na onze koning gewoon weer een koningin . Alles wat rond is staat mij zowiezo meer aan en daar valt het vrouwelijke konings gezin onder

 20. 40

  @39: Zo heet mijn kapster ook. Die ziet er stukken beter uit. Waarom de foto van dit lelijk ding dan plaatsen in plaats van die van mijn kapster?