1. 5

  Gruwelijk. In het toekomstvisioen The Book of Dave van Will Self uit 2006 worden de resten van Groot-Brittanië omspoeld door een zee die de bewoners de Madeinchina noemen, omdat ze dat het vaakst lezen op wat eruit komt, een zee van afvalplastic dus. Die snel deze kant op komt.

 2. 6

  Je zou zeggen dat zo’n albatros zijn lesje heeft geleerd na 2 a 3 doppen, maag vol dan vraag je er zelf om. Zo’n beest zal toch wel het vermogen ingeprent hebben dat e.e.a. nou niet bepaald lekker handig doorslikt?

 3. 8

  Wel opvallend. deze foto’s duiken elke paar jaar weer op als ” nieuw”
  Check google, de foto’s zijn gemaakt in een periode van minstens 10 jaar.
  Ik ben wel benieuwd naar een echt onderzoek.
  Net als de ” plastic eilanden ter grootte van texas” die ook nog nooit aangetoond zijn (behalve door een persoon die subsidie krijgt voor onderzoek naar plasticvervuiling)
  Onlangs is er een onderzoeksschip in de zogeheten ” garbage vortex” geweest die weliswaar vervuiling heeft gevonden, maar meer in de orde van grootte van ” 4 grotere plastic delen per mijl”
  De grote plastic eilanden zijn niet aangetroffen.
  Wel is ontdekt dat het dierenleven gebruik maakt van de lege flessen en drijvende zaken, als waren het in zee gespoelde bomen/takken.
  Ook recente Lange afstand-sleepnet plankton-onderzoeken hebben geen extreme plastic-vervuiling gevonden. Ja het is er .Maar het lijkt minder erg dan voorgespiegeld wordt