1. 1

  Ondertussen lijkt de premier ontslag te zullen nemen (klikmelink) wegens overtreding Scheiding der Machten. Cassatie zou hebben vastgesteld dat er actieve poging tot beïnvloeding was van rechters door kabinet premier. Behalve Leterme zouden ook Vandeurzen en Reynders boter op het hoofd hebben. Gegeven de omstandigheden zou niet de hele regering vallen, maar zouden enkel de premier (en een aantal ministers?) aftreden, om door partijgenoten te worden vervangen, zodat het afhandelen van het Fortisdossier en alles wat in deze crisis vereist is aan beleid toch mogelijk blijven. Zonder die crisisomstandigheden (of ook het feit dat Dewael ook boter op het hoofd heeft in een ander dossier) was de regering allang gevallen. Er gaan ook geruchten dat CD&V’ers die rare Leterme steeds meer beu zijn, en dit zou dan het uitgelezen moment zijn om hem te liquideren. Vraag is echter wie hem opvolgen kan, bij gebrek aan talent in de partij. Peeters wil de drek ditmaal niet opkuisen. Met of zonder vallen van de regering, algemene verkiezingen, ook federaal bovenop regionaal en Europees, lijken nu voor velen een feit.

 2. 2

  M.i. staat hier meer dan ooit in België, toch zeker sinds Dutroux & de spagetti & de witte marsen, de geloofwaardigheid van België als rechtsstaat op het spel. Het valt te hopen dat iedereen de ernst van de situatie inziet en helpt vermijden dat we een land van Italiaanse of Russische toestanden worden. Aan Yves “wie gelooft die mens nog” Leterme is het in elk geval niet gelegen, die man had gisteren al de eer aan zichzelf kunnen houden als daar zijn ridicuul grote Hubris niet was.

  Verder denk ik dat we hier voor het eerst een expliciet politiek slachtoffer van de Fortis- en bankencrisis zien ontstaan.

  De waanlinks zijn overigens passé ; ik raad aan (klikmelink) en de sites van de voornaamste Belgische kranten regelmatig te refreshen.

 3. 4

  Elke dag weer dank ik op mijn blote knietjes dat die Belgen in 1830 zo nodig onafhankelijk moesten worden, wat een bananen republiek zeg.

  1830, geen ramp maar een zegen achteraf gezien.

 4. 5

  Yep stoere Ronald, maar het gekke is dat er veel meer Nederlanders zijn die best wel willen samensmelten dan Belgen. En dat zijn dan nog enkel zeer duistere Vlamen die inderdaad nog in 1830 leven.

  Heb je ook een foto van die dagelijkse jou op blote knietjes?

  Bespaart mij een tekening :-)

 5. 6

  Doe maar een tekening, en oke, voor jou maken we een uitzondering, jij krijgt gewoon asiel in Nederland (alhoewel, ik vraag me af of Nederland wel een geschikt land is voor tekenaars).

  Maar ff serieus, kom op zeg, dit Belgie begint redelijk aardig op een bananen republiek te lijken, of vind jij dit normaal?

 6. 8

  @6 Leterme is zo’n fatsoenrakker die eigenlijk heel stiekem alles wat hij zo benepen predikt met de voeten treedt omdat hij denkt dat het Hem gepermitteerd is … zelfs al leidt dat tot uitwassen à la camorra en banana republieken … CVP van de ergste soort want zelfs niet meer fatsoenlijk … vreselijk enge man, dief van andermans woorden en ideeën, maar dan zonder eigen moraal, en half Vlaanderen hoopt nu van hem verlost te geraken …

 7. 9

  Nee, je hebt natuurlijk gelijk.
  Maar toch is het, als je kan gan met de flow, een uiterst aangenaam land – het is naïviteit die de Blg steeds maar weer de das omdoet, een liederlijkheid hetzij in katholieke en bucolische, of liberale en dus bacchannale zin.
  Elke belg wil heerlijk zat zijn, en dat dagelijkse leven is een zware opgaaf.
  Maar jaloers op een calvinist?
  Waarlijk: liever pleegt ie zelfmoord.

  Aan de andere kant: in geen decennia heeft Nederland een staatsman als Verhofstadt gehad. En dat zeg ik als niet bepaald liberaal, maar als iemand die alert is op zeldzame tekenen van staatskunde in personen.

 8. 10

  Je weet nooit, da Jounk heeft vele levens blijkt..drie maal on top en dan drie maal over de kop en daar heelhuids uitkruipen.

  Stiff upperlip Blair was het blok aan zijn been, jammer genoeg. Tweede keus baroso is een behendige machtspel-slijmert.

  Ik hoor Verhofstadt al hardop denken “ail be bek”

  Ik ben zo iemand die Belgie een veel beschaafder/aangenamer land vind dan “hier”.

 9. 14

  ik hoor iedereen graag klagen!!
  maar wanneer slaagt nu is iedere belg de handen in elkaar???
  laat ons is allemaal op strat komen en de regering is deftig laten zien en voelen dat dit echt niet meer kan..
  of laten we ons land in coruptie en leugens verder gaan ten laste van ons?
  ik dacht het niet…
  zijn julie het beu?
  laat ons dan naar brussel trekken en dat is goe gaan duidelijk maken dat we als bevolking dit niet meer pikken….