1. 2

  Toch vraag ik me af, hoe heb je dan het lef om gewoon rechtszaken te beginnen om je onschuld te bewijzen? En hoe verenigt hij dat mijn zijn strenge geloof?

 2. 8

  Hij heeft blijkbaar nogal lang in hardnekkige een state of denial gezeten. Toch knap om dan zo lang, zo hard te blijven ontkennen.

 3. 10

  Ja lach maar :)

  Je doelt natuurlijk op het jaren lange gedraai en het daarna tot het hoogste orgaan blijven aanvechten van de beslissing en dan nog verliezen. Is ook triest natuurlijk. MAAR hij had er voor kunnen kiezen daarna maar in de vergetelheid te verdwijnen. Dat hij het nu hij uitgeknikkerd is alsnog opbiecht, dat stukje vind ik wel van karakter getuigen. Daar wint hij namelijk niet zo veel mee.

 4. 12

  Een jaar of 15-20 geleden ben ik helemaal op het wielrennen afgeknapt. Ik vraag me af of er nog wel iemand schoon rijdt. Ik scheer het even allemaal over één kam en zeg: Je zit te kijken naar een stel junks op fietsen.

 5. 15

  Gbh, 9, natuurlijk zijn die andere dopers óók hypocriet. Maar dan weer om andere redenen ;-)

  Misschien had ik voor meneer Landis het begrip “cognitieve dissonantie” moeten gebruiken. En voor zover ik weet is hij helemaal niet zo vreselijk gelovig als zijn ouders, maar heeft dus als kind wel moeten lijden onder dat geloof. Dan ontwikkel je vanzelf iets van het één zeggen (uit schuldgevoel en om erbij te horen) en het ander doen (om toch jezelf te zijn). Zie ook de helft v.d. Nederlandse literatuur die gaat over het zich ontworstelen aan een religieuze opvoeding.

 6. 16

  volgens mij is de reden bij alle wielrenners dezelfde; het willen winnen, met alleen geloof kom je er in het ‘moderne’ wielrennen er niet

 7. 17

  @13: Nounou, dat is dan toch slechte timing. De tour begint pas over anderhalve maand. Voor een goede timing kom je met zo’n bericht vier dagen voor de Tour, als de renners nog door de medische keuring moeten. Gegarandeerd dat de renners die je dan noemt een bijzondere behandeling krijgen.

 8. 18

  @17 Maar op dit moment wordt de Ronde van Californie gereden, dat is de grootste Amerikaanse wielerkoers. Dus met de timing zit het wel goed. De Giro is ook aan de gang, gegarandeerd dat de commentatoren tijdens de geestdodende etappe van vandaag de tijd gaan vullen met dit verhaal.

  En een bijzondere behandeling krijgt LA toch al wel.

 9. 19

  @18: En als je Lance echt wil pakken, dan kom je met de onthulling op de middag voor de koninginne-etappe van de tour. Dan slaapt hij waarschijnlijk de hele nacht niet, omdat de Franse politie dan prompt het hele hotel van zijn ploeg zal uitkammen.