Flahaut, Flabas

Is het niet fijn
om Belg te zijn.

U gelooft dit niet, en toch: de Belgische minister van Landsverdediging, de Heer Flahaut (spreek uit: fla-oo) is, samen met zoveel van zijn collega’s, naar de film gaan kijken. Weet u hoe de Minister naar de bioscoop ging?
Met een Agusta helicopter van het Belgische leger -zijn leger. En dit van Evere naar Hasselt, waar de vertoning was. Beide plaatsen liggen 80 kilometer uit elkaar, waarvan 71 kilometer autosnelweg.
Heen en terug, wat dacht u.

klik voor vergroting

 1. 4

  Allemachtig! Heeft u nog meer heet nieuws (bv dat al gore een energierekening heeft waar je helemaal duizelig van wordt?)
  Kom op zeg, dit is sargasso-onwaardig.

 2. 6

  Was dit in aanwezigheid van Al Gore? De première? Dat Flahaut (pff..goed dat je het erbij zei!.uitspreken als“- oo”! .. ik domme onnozele Ollander had anders Flahout gelezen..spreek b.v. haute provence fonetisch uit als “houte provense”..duizendmaal dank!) representatief voor de dag wou komen en indruk wou maken door met de complete Belgische luchtmacht middels de volgetankte Agusta acte de présence te geven? (acte spreek je fonetisch uit als “akt” b.t.w.) Piccobello keurig fris afgeleverd vlak voor de deur! Geen gezeik met druk verkeer, gepantserde auto’s en beveiliging. Voor zo’n gast trek je alles uit de kast…aan kruideniersmentaliteit hebben Belgen namelijk een broertje dood.

  *gnagna*

 3. 10

  Socialista finita con Agusta.
  Willy Claes bleef in pure comical ALi-stijl ontkennen dat ie ooit met Italianen had gesproken, ook nadat er een video van hen samen was opgedoken.
  Vind het overigens één van de lelijkste ‘copters aller tijden.

 4. 13

  Uit bezorgdheid een vraagje, sjap: de doorkliktekening stoorde toch niet àl te erg – ik bedoel, voldeed die ook niet aan de toch al zo coulante norm en waardigheid?

 5. 15

  En “Jamaarheeee… ” riep quartz verontwaardigd. “Zelfs IK had dit al reeds ergens anders gelezen. En, als ik me niet vergis, zelfs in de oudere nieuwe media”.
  [img]http://www.hln.be/static/FOTO/art/5/15/5/top_361860.jpg[/img]

 6. 16

  Nee, omdat het nog niet op Sargasso stond, Kalief en quartz -het is dan ook een postje wat meer past in de rij “klimaatgedoe”.
  En weet je wat nog meer? Omdat ik een machtig mooie tekening voelde opborrelen, en daar wat lettertjes in een fijne volgorde rond geplakt heb.

  Kunnen de mensen die een nieuws al ergens gelezen hebben, in het vervolg gewoon blij zijn met die wetenschap, en met de mogelijkheid rekening houden dat, al was er maar 1 bezoeker van Sargasso die het nieuws nog niet wist, dit de plaatsing ervan legitimeert?
  Of moet ik telkens denken: “plaatsen? Neuh, Kalief weet dat vast al. Weet je wat, ik mail elke reaguurder op voorhand effe, dan ben ik zeker”.

  Een laatste opmerking: Sargasso is NIET een website die enkel de eerste wil zijn. Het is een mix van als eerste nieuws opvangen, EN eigen content, EN duiding.

 7. 17

  Flahaut vloog met de helikopter naar de film van Gore, ipvh openbaar vervoer te gebruiken. Excuus achteraf : de vlucht was toch al ingeschreven op de begroting van Defensie. Tja, door dat soort redeneringen rondom de jaarlijkse begroting krijg je dus ook de diverse fraudedossiers bij Defensie (en niet enkel dat rondom Prins Laurent & Noël Vaessen).

  Overigens gaf Flahaut een dezer een interview aan La Libre Belgique waarin hij alle gehakketak over zijn “louche streken” op het conto van de CD&V oppositie probeert te schuiven, want Defensie zou zogezegd een oranje achtertuin zijn (hallo Leo Delcroix). Ongetwijfeld ook de reden waarom Freddy Vreven destijds de mist in ging.

  Zelfs al valt Flahaut niet alles te verwijten, dan nog is hij allesbehalve de persoon die Defensie bedrijfsefficiënter doet draaien, waardoor er bv. meer geld overblijft voor ontwikkelingssamenwerking. Echt la politique ancienne op z’n ergst, en tegen wil en dank een zeer dankbare malloot voor iedereen die de PS zwart wil maken. Zie ook het dossier van de benoemingen in het legerhospitaal van Neder-over-Heembeek.

  Ceterum vraag ik me af of die freesmachine van Pégard ooit betaald is geraakt…

 8. 20

  Je houdt het niet voor mogelijk wat de Überbelg zich onmogelijk in maakt. Net zoals Daerden down under is het wel een bijzonder trouw partijsoldaatje, met zeer gedegen dossierkennis. Jupiler en procenten.
  Maar het is en blijft wel een fenomenale schat, en prijs de maatschappij die zulk een product kan voortbrengen.

 9. 21

  @prometeus 9

  Inderdaad, het lezen van Agusta helikopter en België in één zin deed mij ook direct denken aan een secretaris-generaal die moest opstappen.

 10. 22

  Quatsch, #20. De folklore van België als “heerlijk surrealistisch” (het kan niet altijd bourgondisch zijn) wordt beter gediend door ’n Freddy Willockx, ’n Michel Daerden of zelfs ’n Kareltje Poma dan door ’n André Flahaut. Heck, zelfs Rik Daems en Stefaan De Clerck… Of nee, laat maar. Waar maken we ons ook druk over.

 11. 23

  Niet akkoord, vingtdeux.
  Uw idee rukt naar surreeel, waarom?
  Waarom ‘folklore, en Zij die haar dienen?’
  Flahaut vertegenwoordigt onschuld, in de meest schuldige vorm.
  Het geweten wat zich middels mysterische wegen zich gesust weet. Dàt is het Belgische raadsel, en niemand kan aan de league van Flahaut tippen in uw opsomming, tenzij Daerden. De rest is knus geneuzel voor de Knack.
  Tweedeplans.
  Maar: waar maken we ons druk over.

 12. 27

  Overigens mooi beeld wat betreft die onschuld in de meest schuldige vorm. Recent nog in Kafka’s correspondentie liggen lezen. En zo meteen “Tess” op Arte, momenteel docu over ‘the making of’. Geweldige film ook vanuit het perspectief ‘impliciet intuïtief commentaar op hoe de oude wereld (19e & eerder) veranderde in de nieuwe (20e eeuw)’.

 13. 28

  Ja, echt ’n geweldig beeld, snap het helemaal wat betreft België als België, en zie de helicoptervlucht er wel in passen. Neder-over-Heembeek of Luc Allard minder. Maar waar maken we ons druk over. Tijd om ’n Gouden Carolus Cuvée van de Keizer te ontkurken en wat tranerig te bladeren door “Blijvende blunders” van Douglas De Coninck (klikmelink). [En gelukkig is er nog de Doel saga [2009!] en de Oosterweel ellende.]