1. 1

  “If it was the other way around, with a game featuring Muslims killing Israelis or Americans, there would be uproar and rightly so”

  dat soort spelletjes zijn al in omloop bij hezbollah, iran en nog wat van die vrolijke groepen in het midden oosten

 2. 2

  @gbh COD is tenminste overal te koop.

  “There is no such thing as the right not to be offended.”

  Terugnuken is de consequentie daarvan.
  Met het spel als spel en een beetje humor.

  In de zeldzame tvzap gisteravond een praatprogramma met Nederlandse middenoostenchicks. “Ik bewonder het westen heel erg om twee dingen. Een enorme weetgierigheid naar hoe dingen werken. En ze respecteren je privacy.” “En van het oosten waardeer ik de echtheid en integritieit van tradities. Maar ze moeten wel een logische en humane basis hebben.”

 3. 3

  “The United States of America has declared war on Islam! Take control of the American hero and wipe out the Muslim race with an arsenal of the world’s most destructive weapons!”

  Ik heb het spelletje even gespeeld. Het is een soort C64 game, lijkt vrij veel op High Noon (voor de kenners onder ons) – al gaat het een stuk sneller. Ik vind het vrij duidelijk een absurd spel, dat ook absurd bedoeld is, en op die manier juist de Amerikanen aan wil klagen, en – ook in de tekst die ik hierbove citeer – hen vrij letterlijk beschuldigt van genocide.

  Na wat surfwerk ben ik erachter dat Sgigvatr een controversieel kunstenaar en gamedeveloper is, en geen onbekende in de independent game wereld. Meer absurditeiten zijn te vinden op zijn website: http://www.sigvatr.com. Een niet-absurd interview is te lezen op http://www.indiegames.com/blog/2008/01/interview_linkdead_developers.html .

  Zijn echte naam is Eric Vaughn. Hij is een Autralier.

  Of zijn satire geslaagd is weet ik niet, maar de reacties van de moslimorganisaties en de kranten laat maar weer eens zien dat de maatschappij van vandaag niet zo goed raad weet met satire.