Feel Good Friday – Moose fights back


Al in 1988 stelde Hans Dorrestijn in zijn Complete anti-hondenboek dat honden onder de wapenwet moeten worden ondergebracht. Twintig jaar later volgt het zoveelste bewijs voor deze stelling in een fotoserie (scrollen verplicht) uit Noord-Amerika. Een vredelievende eland wordt ongewenst lastiggevallen door eens stel bloeddorstige huski’s. De langlaufende eigenaren van de honden staan machteloos als hun huisdieren zich ontpoppen tot koelbloedige killer machines. Maar dan… op het moment dat alle hoop verloren lijkt… vecht de eland terug en wordt het toch nog: Feel Good Friday (goed nieuws voor mensen die het verdienen).

 1. 3

  Hand Dorrestijn is een gefrustreerde depressieveling die het geluk heeft dat zijn geweeklaag voor anderen lachwekkend is.
  Wapenwet is ietwat overdreven, vind je niet? Gedwongen aan de lijn houden doet het ook al. Of bent u ook een hondenhater?

 2. 4

  @3: Maar hij heeft wel gelijk over honden. Voor je het weet ben je uitgegleden over een drol van zo’n beest, heb je een flinke buil te pakken!

 3. 5

  Het zijn natuurlijk altijd die paar kuthonden die het voor de rest verpesten.

  Maar hondenstront op trapveldjes en in speeltuinen is extreem ranzig. Sinds de Middeleeuwen heeft onze samenleving reuzensprongen in hygiëne gemaakt en zie hier het resultaat: sinds we zelf niet meer op straat schijten zijn allerlei nare ziektes verdwenen en worden we opeens 75 jaar of ouder. Maar nee honden mogen nog steeds overal schijten: ook op plekken waar kinderen spelen.

  Ik hoor Wilders nooit over het grote voordeel van een islamitische maatschappij: GEEN HONDEN.

  Verder haat ik grote bakbeesten en agressieve bijters die ongelijnd rondspringen op het strand, bos of park. Het probleem met die beesten is hun onberekenbaarheid en dat een preemptive strike op ze (nog) niet sociaal geaccepteerd is. Maar dat als ze het hoofd van je kind eraf happen het al te laat is.

  “Dat doet ie anders nooit” is het “Wir haben es nicht gewusst” van de hondenbezitter.

  Laatst zag ik weer zo’n gek lopen met een hijgend en happend pitbullachtig doorgefokt stuk aggressie aan de lijn. “Leuke hond…” merkte ik sarcastisch op tegen de eigenaar die ongetwijfeld hekkensluiter bij de Nationale IQ Test zou zijn geworden. Oow… wat keek die vent viiiies!!!

  Dat is misschien wel het grootste probleem: die labiliteit van sommige ‘baasjes’. Stuiterende drugsdealers met een vechthond, of nog erger het slachtoffertje van een sadistische loverboy die ‘Tarzan de Deurwaarder’ even moet uitlaten voor een ommetje. Zo’n beest dat zich ieder moment dreigt los te rukken uit de slappe handjes van zijn labiele ‘baasje’. Over veiligheid op straat gesproken…

  Nee ik ben niet bang op straat. Al die types waar mensen schrik van hebben en ronkende theorieën van maatschappelijk verval aan ophangen: grote hangnegers bij de metro-ingang, sissende scootermarokkanen, lawaaierige junks, dronken Engelsen/Provincialen doen me allemaal niks. Ja ik loop zelfs doodgemoedereerd in een Ajax-shirt een perron vol met Feijenoord hooligans op. Want mensen kan ik inschatten, maar honden… levensgevaarlijk onberekenbaar… ik weet het en zij weten het van mij… ooit ben ik op een verlaten spoorbaan in Argentinië achtervolgd door een roedel verwilderde honden… het moment als stenen gooien niet meer helpt… kent u dat? damn… een oergevoel.

  Verder *tongue in cheek*, het is vrijdag mensen…

 4. 12

  Ik ben zo’n honden bezitter en nog wel van het terrier type. Geen pitbull, maar Border maar die kunnen ook heeeeel gevaarlijk zijn. Zo heeft de mijne ooit een losliggende tak kapot gebeten.

  Toen ik haar net had (of eigenlijk ‘we’), vond ik het ook een beetje raar. Als ik met een plastic zak vol met stront door de buurt zou lopen en hier en daar quasi random een schepje op straat/in de goot zou gooien, zou ik opgepakt worden. En terecht. Voor de hond knijpt men (te vaak) een oogje toe. Onze hond doet het overigens keurig in de goot of op het schijtveldje. Of, zoals vanochtend, om volstrekt onverklaarbare reden in de woonkamer.

  Maar als ik zie hoeveel auto’s in de straat staan, hoeveel die vervuilen en welke (maatschappelijke) steun dat ding krijgt, valt een hoopje uitstoot van mijn hond nog wel mee.

  Overigens heb ik een auto (en een motor)

 5. 15

  Zo te zien is het hier vergeven van de hondenhaters. dat dacht ik wel (Die zure ouwe narrige lul Dorresteyn ook..ménsenhater zul je bedoelen).

  Kijk toch eens hoe gezond déze rakker staat te glimmen:

  Staat zeker niemand stil bij het feit dat zo’n beestje onéindig veel liefde geeft hè…

  *is al door het dolle als je alleen met de sleutels rammelt*

 6. 18

  nou, hondenhaat…honden zijn heel lief he, dat vooropgesteld, maar iedereen die wel eens de hondenschijt van zijn gang heeft moeten dweilen / deurmat heeft moeten schrapen / schoenen heeft moeten peuteren / etc zal het eens zijn met de redelijkheid van een verbod op het houden van honden in de stad. Toch?

 7. 19

  is al door het dolle als je alleen met de sleutels rammelt

  Precies. En één dezer dagen laat je buurman hem dan wel jou die sleutels nog opeten.