FCKWLDRS

Arnoud Boer - Amerikaans kentekenplaatOh, waren we maar in de Verenigde Staten, waar alles kan en mag!

Zo zal VVD-kamerlid Paul de Krom ongeveer hebben gedacht tijdens een bezoek aan Amerika. De conservatieve liberale volksvertegenwoordiger heeft daarom een nieuw plan: iedere Nederlander zijn of haar eigen kentekenplaat. Niets geeft je immers meer vrijheid dan je auto.

Welk groot maatschappelijk probleem de VVD-er hiermee op wil lossen: onbekend. De Krom vindt het gewoon een jofel idee, omdat we volgens hem nu in een land leven ´waarin we bijna niks meer mogen van het kabinet?. Vrijheidsstrijder De Krom klimt daarom op de barricades! Na jaren van VVD-kabinetten met vrijheidsbeperkende maatregelen (zoals de ID-plicht, anti-terrorismemaatregelen of de Rotterdamwet) komt hij immers met een briljant plan dat alle onvrijheid in één keer goedmaakt. Chapeau!

Bij dezen wil ik het uiterst nuttige voorstel dan ook spontaan omarmen. Ik ga namelijk zwaar gebukt onder het niet hebben van een gepimpt nummerbord. De mogelijkheden voor de vrijheid van meningsuiting zijn nog wel wat beperkt. Mag ik niet wekelijks van boodschap wisselen? De ene week vind ik immers Geert Wilders een zak hooi. Maar na het kijken van de uitreiking van de AKO-literatuurprijs, rem ik weer liever niet voor Rita.

Stel u zou ACHT letters en cijfers tot uw beschikking hebben:

Welke boodschap zou u plaatsen op uw kentekenplaat?

 1. 2

  Ik moest inderdaad ook even lachen. Volgens de Krom mag je van dit kabinet namelijk niet autorijden. Als dat niet mag, is dit natuurlijk ook maar een papieren vrijheid! Derhalve kies ik voor:

  KRMLULLE

 2. 4

  wacht ff Astro.

  Even helderheid:

  8 cijfers/letters met willekeurige spaties etc?

  of maximaal 8 leestekens?

  bij optie 2 wordt fck wldrs helaas fckwldrs :-)

  STEM D66 kan dan weer wel.

  of voor Astro: STEM FEM

 3. 10

  @8: Koop je toch twee persoonsgebonden kentekennummers? Volgens de Krom moet namelijk het hele systeem om en moeten de kentekens niet meer bij auto’s maar bij personen horen. Dan kan achter en voor best wat verschillends, mits jij maar flappen lapt!