fairder & balanceder

verslaggever Shepard Smith van Fox news Fox News verslaggevers op locatie te New Orleans, Shepard Smith en Geraldo Rivera hebben het duidelijk helemaal gehad. Shepard Smith begint te gillen en Geraldo Rivera te huilen in dit videoclipje van een nieuwsuitzending die gisteren op Fox News te zien was; (video, 5mb)

Gisteren speelden Bush c.s. nog een toneelstukje op CNN. Helaas staat de stupide volkomen geënsceneerde semi-spontane “live brieving” die aan bijgaand videootje voorafging er niet op. Nu hebben we alleen een speech van Bush. Een belachelijke speech weer overigens, hoewel die opgestroopte mouwen een nice touch waren; oordeel zelf (video, 13mb).

Inmiddels is men de Superdome wel aan het ontruimen, hoewel er duizenden tot zondag zullen moeten wachten voordat ze wegkunnen.

beide videolinkjes: rechtermuis, opslaan als.

 1. 5

  Sorry, ik zat nog bij $link$ en jij die er rekening mee zou houden (sarcastisch misschien). En dus mijn #3 …maar toch onbewust….

  Geraldo en … riepen maar van Laat ze toch naar de overkant lopen. Een of andere dasmans zei daartegen dat het convooi met water etc er net aan kwam. Je wilt idd geen duizenden wanhopigen langs de weg hebben staan. Triest.

 2. 11

  Dit viste ik op van Democratic Underground: de ‘Northern Command’ een Amerikaanse eenheid stond volgens hun Luitenant Commander al vantevoren klaar met manschappen, voedsel en water, maar konden door politiek getreuzel niet meteen in actie komen. Het bericht is overigens nog niet nagetrokken of bevestigd.
  (http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=104×4605183)

  —————————-
  On BBC: Northern Command was in position, waiting for Presidential orders.

  This was on the episode of BBC World News which played on a local (Philadelphia area) PBS station at 6:00 am this morning. …

  ‘Leftenant Commander Sean Kelly (Northern Command) explains … Right now we’ve got 4,000 soldiers, sailors, airmen and marine and coast guardsmen supporting this. They’ve delivered more than 9 million meals, I can’t remember how many millions of liters of water. … NorthCom started planning before the storm even hit. … we had things ready. The only caveat is, we have to wait until the President authorizes us to do so. The laws of the United States say that the military can’t just act in this fashion, we have to wait for the President to give us permission. …’
  —————————-

 3. 12

  Het woord ‘caveat’ is een van de nieuwste uitvindingen van FoxNews om interessanter en serieuzer over te komen. Shocking om te zien dat BBC World News het nu ook al begint te gebruiken.

  Wat de hulp betreft: gezien de schaal van de ramp kan ik me best voorstellen dat het enige tijd duurt voordat de hulp goed op gang komt. Maar dit was wel erg lang. En het is ook heel duidelijk dat Bush volkomen met zijn mond vol tanden staat in een rampsituatie als deze waar hij niet een of andere terroristische organisatie of land de schuld kan geven.

  Die Geraldo van FoxNews is een mislukte talkshow host die vroeger een soort programma a la Ricky Lake had. Een ongelooflijke nitwit die bij het minste en geringste meteen hysterisch word. Het is een beetje alsof je Gerard Joling aanstelt als een van je correspondenten ter plaatse.

 4. 13

  volgens mij heeft Geraldo wel iets meer in zijn mars dan Gerard Joling maar goed.

  De schaal van de ramp is inderdaad enorm maar die lui in die superdome zaten behoorlijk gecentraliseerd en hadden makkelijk snel geholpen kunnen worden. Dat gelul “er werd op de hulpverleners geschoten” slaat helemaal nergens op. Ik kan me herinneren dat ze Bagdad ook binnen een dag binnenreden. Maar de superdome moet opeens een week duren voordat ie leeg is.

  Wat je nou bedoelt met dat caveat ontgaat me helemaal. Dat moet ik gemist hebben.

 5. 14

  @DP:
  Als je in de VS naar FoxNews kijkt, gebruiken die verslaggevers om de zin het woord “caveat” in de zin van ‘een voorbehoud’, of ‘mits’. Een beetje duurdoenerij. Net zoals Mabel Wisse-Smit na haar huwelijk opeens niet meer ‘blij’ was maar ‘verheugd’ zeg maar.

  Dat de hulpverlening aan de dome veel te traag op gang kwam ben ik volledig met je eens. Hopelijk onthouden de Amerikanen dit en denken ze er nog eens goed aan voordat ze weer op een Republikein stemmen. Het is echt tekenend volgens mij voor de houding van de na-oorlogse Republikeinen, met een hele sterke buitenlandse gerichtheid maar veel te weinig aandacht voor de interne problemen in de Amerikaanse samenleving.

 6. 15

  ah nou dat was me echt nog nooit opgevallen. Ik heb me wel een tijd geleden voorgenomen om iedere dag een engels woord bij te leren wat ik nog niet kende, dit begon op 9/11 met het woord “debris”, kwam ook weer handig van pas tijdens het meest recente space shuttle ongeluk, later kwamen nog o.a. “pockets of resistance”, “insurgents” , paar dagen geleden “levee” en gisteren nog “smite”……. En vandaag dan “caveat”……. wat er uitziet als latijn.

 7. 16

  @DP: het komt ook uit het latijn. Ik herinner me nog de spreuk “cave canem” uit latijnse les voordat ik het uit mijn pakket knikkerde. Dat betekent “pas op de hond”.
  In het Engels is ‘caveat’ overigens een zelfstandig naamwoord. Uitgesproken met een lekkere dikke Amerikaanse tongval klinkt het heel absurd.

  De andere woorden die je noemt zijn inderdaad ook van die typische verslaggevers woorden. Je kunt bijvoorbeeld aan het volgende verhaaltje denken:

  Nieuwslezer van Fox: “Not all stores were ruined by the hurricane and flood. Our reporter on-the-scene Geraldo weighs in…”

  Geraldo: “….Thank you Nance. A good example of what you’re saying is this pawn-shop here. Being built on high ground, it was untouched by the water when the levee broke. As such, it did not suffer major damage from the flooding itself and the owner feels it could be reopened soon. The only caveat is the continuing risk of the store being smitten by insurgents that, while being rounded up by the National Guard as we speak, still survive in a few pockets of resistance in the vicinity of the shop and use debris from the flood as weapons. Fortunately, the Bush Administration has now authorized a shoot-to-kill policy for all people that voted Democrat in the last elections, so we expect the standoff to be over soon. Back to you Nance…”