1. 1

  Krijg een naar gevoel met deze etnische kaartjes. De definitie is overigens vader/moeder elders geboren,. Het luidruchtige deel van de bevolking die zich daar druk over maakt zien dat anders.

 2. 2

  Volgens het kaartje heeft in 2025 de hele stad Amsterdam 75% allochtonen.. Ik weet dus niet of ze jouw definitie hanteren Larie

 3. 7

  Toch is het ook wel aardig om zo de cijfers even te zien.
  Denk nog even terug aan de berichtgeving in de media over de Utrechtse wijk Ondiep en controleer het beeld dat daaruit opkomt van die wijk met de cijfers in dit overzicht.
  Dan valt Ondiep alles mee, lijkt me.

 4. 8

  @Sikbock: ik lees dit via doorklik op de aangeboden site:

  Definities:

  De gebruikte definitie voor indeling in een etnische groep is dat de persoon, of vader en/of moeder geboren is in het betreffende gebied.

 5. 9

  Nou @Stijn..wat is meevallen? De bewoners in die wijk (een van mijn vriend(inn)en woont daar) hebben veel te stellen met, hier is niks te doen, allochtone hangjongeren. Het was en is mijn indruk dat dat niet meevalt voor beide groepen niet.. De aanleiding van het geheel was dat meneer Mulder op een groep hangjongeren afstapte en door het lint ging toen de lange arm aankwam..zoiets dan.

 6. 10

  Vreemd dat er niet bij staat wie dit in elkaar geknutseld heeft. Bij het klikken op een link kom ik weer op een site zonder afzender. De whois informatie over die site maakt me ook niet vrolijker. Xenofoben ?

 7. 13

  Flip_flop. dat komt omdat u lui bent. Rechts-onderaan op de hoofdpagina staan de bronnen, onder “bronnen”…brilletje bij de HEMA (mijn favo sjop) kost slechts 3.5 euri’s ;)

 8. 16

  Off topic:
  Voor Steeph, Carlos en volgens mij ook andere redactieleden moet het een peule(n)schil zijn om met wat ‘lijstjes’ te komen. Lijstje van woorden die reacties uitlokken, een lijst van meest-gebruikte woorden in de reacties, etc.
  De top 3 kan ik wel raden (he Steeph een quizje vooraf) maar ben wel benieuwd naar de rest.

  On topic:
  semi-wetenschappelijke prietpraat. Een link naar de huizen die te koop staan in een wijk! Hopelijk geldt dat ook voor de zwarte vlakjes…

 9. 17

  Het enige relevante aspect lijkt mij hier het aantal aangiften. Die zijn het grootst in de toeristische wijken en Bijlmer. De eerste normale wijk in die ranking is dan Slotermeer-Zuidwest. Voor mij zou dat dan een wijk zijn om niet te gaan wonen.

 10. 18

  In heel Amsterdam is er geen buurt te vinden met minder dan 10% uitkeringen. Zelfs in het Bedrijventerrein Sloterdijk en het Westelijk Havengebied krijgt 1 op te 10 een uitkering. Daarentegen ligt het hoogste percentage uitkeringen op 18%.

  In Rotterdam is de spreiding veel groter. Daar heb je wijken waar meer dan de helft van de bewoners een uitkering heeft, maar ook wijken met minder dan 10%.

  Dat is toch vreemd?

  Overigens ben je Delft, Eindhoven en Groningen vergeten.