1. 1

  Ik verwacht dat in nederland een even groot percentage in zwart geld zit. Sinds de aanscherping van de belastingcontroles kan dit geld dus eveneens als crimineel kan worden beschouwd.

 2. 3

  Aan reacties elders te zien ben ik niet de enige die zich afvraagt waarom de politie i.p.v. het biljet te verbieden, het niet gebruikt om georganiseerde misdaad op te sporen. Iemand een idee?

 3. 4

  @3 laat me raden: privacy overwegingen? Iedereen met een 500 euro biljet is verdacht, ook al sta je in de IKEA naar een nieuw bed te loeren.

 4. 5

  Volgens mij was het gebruik van dit biljet in vooral criminele circuits bij invoering al voorspeld net als destijds het 1000 gulden biljet. In ieder geval heb ik er van beide nooit één live gezien, maar ik zit dan ook niet in het ‘circuit’. Merkwaardig die service aan de onderwereld van het ECB.

 5. 6

  Ach, er wordt door alle legale instellingen (banken, winkels ed.) al moeilijk genoeg gedaan over het aannemen 100 en 200 euro biljetten (dus ook die blijven veelal in het zwarte circuit). Grappig genoeg is het juist het 50 euro biljet dat verreweg het meest vervalst wordt en het zou me ook niet verbazen als dat het meest witgewassen biljet is.

  Oh en ik heb ook wel eens 500 euro biljetten in mijn handen gehad, nota bene in een volledig witte constructie.