Vrijdagmiddag: hoog tijd om op kantoor weg te dromen van een ander bestaan in een ander land. Want bij de buren is het gras altijd groener. Maar is dat wel écht zo?
De site If It Were My Home biedt u de gelegenheid om gemakkelijk landen met elkaar te vergelijken op basis van overheidsstatistieken. Cijfers over werkgelegenheid, gezondheid en energieverbruik geven een goede eerste indruk. Zo heb je in Oekraïne 8 keer meer kans op AIDS, maar verbruik je wel 59% minder electriciteit. In België betaal je 7% minder aan gezondheidszorg maar ga je wel 0,18 jaar eerder dood. Noorwegen is voor Nederlanders een goede deal, dan ga je er in bijna alles op vooruit. Terwijl traditioneel immigratieland Nieuw-Zeeland op veel punten toch lager scoort dan Nederland? Zo ervaar je onder de Kiwi’s bijvoorbeeld 17,5% meer klassenverschil. Natuurlijk vertelt deze site niet het hele verhaal. Wat te denken van een zonnig klimaat, verfijnde keuken, mooie muziek en dito mensen (m/v)? Dat is ook belangrijk in het kiezen van de juiste bestemming. Al uw observaties en extra criteria zijn van harte welkom, voor twaalf uur vanavond zijn we er dan hopelijk uit: waar gaan we naartoe?!
Reacties (10)
Ik heb nog nooit genoten van weinig elektriciteit of olie gebruiken. Je kan wel tegen een hoog energieverbruik zijn, maar leuk is het niet om erop te moeten bezuinigen.
Ha. Een promotie van waanlink tot heuse post. Ik had de link daaarstraks al even bekeken maar moet bekennen de resultaten toch wel wat vreemd te vinden.
Zo beweert men dat de kans op aids in NL kleiner is dan in het land waar ik nu woon (Spanje of beter gezegd, de Balearen), de hoeveelheid vrije tijd in NL aanzienlijk groter is en zo nog wat dingen.
@1 Het is er gewoon niet, net als drop en hagelslag. Daar wen je snel aan…
OK, volgens de site zorgt dus de gemiddelde olieconsumptie van Sudan ervoor dat ik daar als inwoner 96,43% olie minder gebruik. En ik heb plots 7x meer kans op AIDS/HIV op te lopen. Want ja, ik ben dan Sudanees he! Condooms zijn voor heidenen en werken niet.
(sry voor mierenneuken. Is leuke site, maar vergelijkingen slaan nergens op als je echt wilt immigreren)
belangrijkste aan alle indicatoren is dat ze gelden voor de gemiddelde local, terwijl je als import uit Nederland noch bij de locals hoort, noch bij het gemiddelde. Verder blij te weten dat ik in argentinie 2,74 jaar korter leef, dat betekent dat mijn pensioengat weer een stukkie kleiner is!
@5: Pas maar op, als je op je 74e verhuist, blijk je bij aankomst al een jaar dood.
@6: haha, ik reken dan op de goede zorgen van
http://www1.zdg.nl/overig/Intro_Mort.html
@2
Dus Nederlandse jongeren worden beter ingelicht over de gevaren van aids en de voordelen van bescherming dan Spaanse jongeren, en de naalden van junkies zijn misschien schoner, door betere verslaafdenzorg, dan in Spanje. Dus zo verbazingwekkend lijken die cijfers over AIDS me niet.
Trouwens, het klassenverschil groter in Nieuw Zeeland, waarom zou dat mij überhaupt iets uitmaken als ik daar naar toe verhuis.
Ben anderhalf jaartje geleden van Nederland naar België verhuisd en 13% van mijn bruto inkomen wordt direct weggesluisd voor de gezondheidszorg en daarbij komt jaarlijks nog een 75 euro bovenop (een schijntje ten opzichte van de 13%). Nu zal de zorgverzekering in NL niet kostendekkend zijn en zal de staat moeten bijspringen, maar je vraagt je zo toch af hoe ze er bijkomen dat je in Nederland 7,57% meer uitgeeft aan gezondheidszorg.