1. 7

  Ik weet het niet. Als Koefnoen dit had gemaakt, zou het goed zijn. Maar dit is een bedrijf dat iets wil verkopen. Stel je voor dat een bedrijf dat kunstgras voor sportvelden verkoopt een soort van NSB-spoof maakt, met de titel “Voor zoden verboden”.

  Bedenkelijke retoriek als “Eigen volk eerst” moet zoveel mogelijk gepersifleerd worden. Maar dit is geen persiflage, dit is een reclameslogan. Zo was die zin toch al bedoeld, dus deze viral verandert er niets aan. Dus heb je simpelweg een reclame met een bedenkelijke slogan.

  Ja, zodra je http://www.sargasso.nl invult, dan verandert er wel iets. Maar dan is Sargasso hier dus de satiricus, en niet dat webdomeinenbedrijf. Dat bedrijf probeert uiteindelijk gewoon iets te verkopen en hoopt daarbij op het succes van de slogan “Eigen volk eerst”.

  Of ben ik nu een zeikerd?

 2. 8

  Ach Joost voor een zeikerd formuleert u het wel genuanceerd en dat waardeer ik wel. ;-)
  Het bedrijf steekt de draak met de xenofobe nationalistische en extreem-rechtse beweging van Geert Wilders. Door deze man gebroederlijk naast Turkse opa’s in het theehuis te zetten en verliefd te laten dartelen met een geburkaade vrouw zet je de authentieke volksmennert redelijk flink in de zeik. Ik denk dat het bedrijf met deze actie geen domeinnamen aan Wilders adepten gaat verkopen, maar misschien wel aan mensen die het afzeiken Wilders wel kunnen waarderen. Het is gewaagd om je al bedrijf politiek te positioneren want het kan je zomaar een marktaandeel kosten. Het ‘bedrijf Frans Bauer’ durfde het niet aan toen hem onlangs werd gevraagd wat hij van Wilders vond, je kon aan Bauer zien dat hij het niet met Wilders eens was maar zijn fans (=klanten) zijn waarschijnlijk in meerderheid PVV-stemmers…

 3. 9

  Zwaar oubollige manier om de laatste VARA-leden het net op te willen trekken. Bijna klassiek pogend Geert een schopje te geven. Maar vermoedelijk weer es het tegenovergestelde bereiken. Je kent die ene toch wel? Die een kuil groef voor de ander..

 4. 10

  Frans Bauer heeft zich herhaalde malen negatief uitgelaten over het rechtspopulisme. Hij heeft ook heel vaak gezegd dat hij met zijn muziek een sfeer wil creeren waar iedereen zich thuisvoelt, omdat hij denkt dat aan dat gevoel een groot tekort is in de Nederlandse samenleving. Bauer zegt desgevraagd ook dat die huidige sfeer van wantrouwen en vijandigheid te wijten is aan de politiek. Maar om de een of andere reden vindt hij het niet netjes om het op de man te spelen.

  [dit verzin ik dus echt niet, he?]