Eerste blind dates Mark moeizaam verlopen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

[b]Bindingsangst wordt liberaal fataal op de liefdesmarkt[/b]
Mark Rutte (Wikimedia Commons)

Dat het Mark tot nu toe moeite kost om zich te binden, was al bekend. Daarom mocht Mark op zijn tweede Blind Date met drie mensen op stap. Vinden we met Job, Alexander en Femke eindelijk een match?

[b]Mark een dag later:[/b]

Hoe was de date?

?Het was eigenlijk best gezellig. Ik probeerde het ijs te breken door Femke te vragen of ze hier vaker kwam. Ze zei dat ze normaal eigenlijk vooral in café De Oppositie te vinden is. Daarna konden we wel makkelijk over koetjes en kalfjes praten. Op het eind van de avond werd ze alleen plotseling wel heel erg serieus. Dan heb je aan deze jongen een slechte. Dan ga ik de boot afhouden, niemand moet me vertellen wat ik moet doen. ?

Waar ging het mis?

?Het leek mij wel gezellig om nog even wat bij mij te drinken, gewoon leuk. Toen begonnen zij over commitment, waar ik nou voor stond in het leven, dat ik moest tonen dat ik echt om ze gaf, voordat ik mee naar huis mocht. Nou, dat doe ik natuurlijk wel, maar aan de andere kant: mag ik nog wel de kroeg in als ik me aan hen bindt? Dat gaat zo door mijn hoofd spoken dat ik er liever maar helemaal niet aan begin.

Geen kwestie van tegenpolen trekken elkaar aan?

?Ik houd persoonlijk meer van mensen die zich regelmatig wassen en gewoon om 7 uur opstaan om naar hun werk te gaan. Maar ieder zijn smaak.?

Wat ga je anders doen op je volgende date?

?Ik denk dat ik gewoon een stuk duidelijker moet zijn in aangeven hoe ver ik bereid ben te gaan. Een beetje flirten en daten is prima, maar zij wilden meteen huisje boompje beestje.?

[b]Job, Alexander en Femke een dag later:[/b]

Is Mark jullie type?

Job: ?Normaal val ik niet op van die kakkineuze types, maar Mark leek erg aardig. Hij praat veel, gelooft in dingen en was best een goede staatssecretaris van Sociale Zaken. Dat leek een solide basis.?

Hoe verliep de date?

Femke: ?Het begon wat afwachtend, een beetje ongemakkelijk, dat krijg je bij een blind date. Hij wilde eigenlijk meteen over zijn werk praten. Hij vroeg ook nog wat ik in iemand zocht, maar ik heb niet de indruk dat hij daar naar luisterde. Hij was best aardig, maar gaat veel teveel zijn eigen gang. Mijn man moet naast een mooie kop ook dat beetje extra?s hebben en er volledig voor willen gaan. Toen Mark vertelde dat hij ?binnen een relatie ook af en toe zijn oude vrienden wilde zien? haakte ik af. Iedere vrouw weet dat je dan een labbekak in huis haalt.?
Alexander: ?Ik knapte vooral af op Job. Die kan alleen maar over zijn eerdere functies praten. Burgemeester dit, staatssecretaris dat, beleidsmedewerker zus, vakkenvuller zo. Hij probeerde me duidelijk af te troeven. Terwijl ik al die functies ook heb gehad. Weliswaar in Wageningen en als minister zonder portefeuille, maar het blijft hetzelfde, toch??

Wat matchte niet?

Alexander: ?Het ging best goed dacht ik in eerste instantie. Ik kreeg nog een compliment over mijn das, al weet ik niet zeker of Mark dat meende. Hij kwam wat zakelijk op me over.?
Job: ?Ik kreeg het gevoel dat hij vooral plichtmatig aan het flirten was, en niet geïnteresseeerd was in een echte relatie. Ik had het om elf uur gezien en ging naar huis. Alexander is geloof ik nog iets langer gebleven.?

Komt er een vervolgdate?

Femke, Mark, Job en Alexander: ?Voorlopig niet, denk ik. Maar zeg nooit nooit.??

0

Reacties zijn uitgeschakeld