Een atheïst in de hemel

Christelijk Atheïsme (Foto: Flickr/adellam)Recentelijk liet ik onder mijn eigen naam en emailadres een reactie achter op een actieblog van web-log.nl dat aandacht vroeg voor orgaandonaties. Ik ben een kritisch voorstander van donatie, maar daar wil ik het verder in dit stuk niet over hebben. Het gaat mij om de reactie onder mijn reactie. Daarin zegt een streng gelovig iemand dat orgaandonatie in strijd is met de regels van God.

Nu lijkt het door de opmaak van de reacties zo dat niet hij, maar ik de reactie heb geplaatst. Sindsdien krijg ik aardig wat mail binnen van gelovigen die mij op het rechte pad willen brengen, zeggen dat orgaandonatie wél mag van God, voor me zullen bidden, of me een gesprek aanraden met mijn voorganger. Niets vermeldenswaardig eigenlijk, wel vermakelijk.

En aangezien we de laatste dagen toch al veel met religie bezig zijn wil ik jullie deze reactie niet onthouden:

Meen je dat nou echt?
God heeft mededogen met iedereen en niet alleen met de mensen die denken dat ze uitverkoren zijn. (Want dat denk jij)
Jouw uitspraak zul je, als je echt dood gaat en beseft hoe het hierboven aan toe gaat, berouwen.
Je beledigt nl God door Hem in zo?n hoek te plaatsen.
Hoe kleinzielig kan iemand toch zijn??..

Met een vriendelijke groet van een atheist die toch welkom zal zijn in de hemel!

 1. 1

  Ooit ben ik in mijn onschuld nog eens lid geworden van een christelijke studentenvereniging. Bij de eerste de beste bijbelstudie beweerde de ouderejaars van dienst dat je alleen in de hemel kon komen als je in de Here was. Daar maakte ik bezwaar tegen, onderwijl het kringetje sjaars rondkijkend naar steun. Glazige blikken alom. Ik ben die avond naar huis gegaan en heb meteen maar mijn opzegging geschreven.

 2. 3

  @1
  Beetje raar om bezwaar te maken. Als je niet in de heer bent, wat moet je dan in een hemel die logischerwijs niet bestaat als je niet in de heer bent?

 3. 4

  Met betrekking tot het You Tube filmpje (dat in dit artikel meedraait(de) ) over dat Ierse pubs buiten Ierland geen Ierse pubs mogen heten, vind ik dat er buiten de hemel niet over god en eventuele familie moet worden gesproken ;-)

  Verder kan het voor god natuurlijk best verwarrend zijn als er incomplete figuren aan de hemelpoort verschijnen.

  Persoonlijk ben ik voorstander van: iedereen automatisch donor tenzij anders aangegeven.

 4. 5

  Damn Spuyt,

  Uitverkorene!

  Krijg jij berichten vanuit de hemel?! …en beseft hoe het hierboven aan toe gaat… Must be talking to an (pissed) angel

 5. 6

  @3: Stel dat er een hemel bestaat (gewoon even gedachten-experimentje), waarom zou dan het toelatingscriterium zijn dat je in de here Jezus bent? Dat lijkt me nogal onlogisch. De kans dat dat niet het geval is (oftewel er is geen, of een ander criterium), is veel groter dan de kans dat dat wel zo is.

 6. 11

  Spruyt 12.
  Geen zorgen alles is geregeld voor het hier namaals.
  “Ik zal een engel voor jullie uit sturen om je onderweg te beschermen en je naar de plaats te brengen die ik bepaald heb”
  Exodus 23

  Mijn engel is pas ontslagen en ik kan de weg niet meer vinden.

 7. 12

  Spruyt 12. Maar zo gemakkelijk kom je er
  niet van af.
  God zeide “Ga heen veracht en verworpen.
  Wie hunner u zal volgen, Ik zal voorzeker
  de hel met u allen vullen”
  De Heilge Koran-71 De verheven plaatsen ( El Arat 18.

  – Het wordt druk in de hel.

 8. 13

  @8: Nee, met als enige criterium in de here zijn blijft het rustig… Ik kan heel wat meer restrictieve criteria bedenken en Hij met zijn almacht waarschijnlijk ook (en natuurlijk betere). Mij lijkt dat Hij ook niet voor eeuwig opgescheept wil zitten met een stel gelovige Thomassen.

 9. 14

  “Nee, met als enige criterium in de here zijn blijft het rustig”… dat was nou net mijn punt.

  Corrigeer me als ik het fout heb maar is een onderdeel van het geloof niet dat een baby een ziel uit de hemel krijgt voor/tijdens de geboorte? Hel is eeuwig durend. Na je dood wordt er weer eens gewogen: upstairs of downstairs? Is dat niet flauw. JE kan het 100x goed doen maar als je een misstapm maakt en een schooltje neerschiet…damned forever.

  Hoe kom je dan aan alle nieuwe zieltjes voor de kindertjes?

 10. 16

  Nou is de mens een dier maar even los daarvan klinkt dat wel aardig aziatisch. Kijk uit met je karma anders kom je terug als sprinkhaan. Dieren met zielen…niet echt een christelijke gedachte.

  Een voorraadje stelt het moment van het laatste rondje alleen uit.