1. 3

  Vrijheid is het kiezen van je eigen gevangenis prevelde een beroemd schrijver ooit. En zo is het ook, niet iedereen is op zoek naar het zogenaamde ware geluk en die 5 minuten faam. Al word ik ook wel een beetje triest van de mensen die de koopavond of zondag als hoogtepunt van hun wekelijkse bestaan beschouwen…

 2. 4

  Ik zie niet in hoe

  ‘Mijn hele leven heb ik heel goed willen zijn in iets’, aldus T. ‘Ik heb me willen onderscheiden van anderen, waardering willen oogsten voor iets wat ik beter kan dan anderen.’

  en

  ‘Dohmen komt in zijn boek met niets minder dan een nieuwe publieke moraal. Hij pleit voor zelfontplooiing, sociale zelfontplooiing welteverstaan.’

  niet hetzelfde zijn. Of in ieder geval, op het sociale vlak (waaorm het sociale vlak?) elkaar niet overlappen. Ik proef dat de frustratie van de goede meneer voornamelijk te maken heeft met hoe mensen dingen verwoorden.

 3. 6

  De hopende middelmaat is automatisch de risee van de cynische middelmaat. Deze goede man wil iedereen op zijn tussenstoeltje krijgen. Dat gaat niet lukken ben ik bang.

 4. 8

  Jemig, wel aardig hoe je de middelmatige man neerzet. Niemand wil dat zijn. Terwijl 80% van de reageerders dat hier nog niet eens is. Die zitter er onder. Ondanks al hun semi-intellectuele praat. Je hebt geen echt leven als je je dagelijkse hoogtepunten op een website moet behalen. Dan ben je gewoon een loser.

 5. 9

  Ik heb met een stel mensen Dohmen’s boek gelezen: typisch middelmaat. Weinig origineel, veel derivaat, veel citaten. Meer een product van een filosofoloog dan eeen filosoof. Maar ja de meeste Nederlandse filosofen zijn dat nu eenmaal: filosofologen.